MINI VODIČ KOJI VAM TREBA

Od njemačkog do meksičkog: Kako od jaja napraviti predobar doručak i 5 omleta koje morate isprobati

Naša suradnica Slavica Šagolj otkrila nam je sve o omletima, a zatim otkrila pet recepata koje ponavljamo iz vikenda u vikend

Omleti su beskrajno prilagodljivi, a svaka zemlja ima svoje karakteristične sastojke i načine pripreme koji ovo jelo čine posebnim, poput specifičnog načina preklapanja ili rolanja. Savršen za brzu pripremu, omlet je poput praznog slikarskog platna kojim se možete dobro zabaviti. Možete ga napraviti samo s jajima i osnovnim začinima ili dodati obilje svježih namirnica i zanimljivijih začinskih trava.

KAKO NAPRAVITI FRANCUSKI OMLET

image
Berislava Picek/Cropix

Pritom je mućenje jaja ključni korak pri spravljanju omleta ili, pak, kajgane. Miješanjem bjelanjaka i žumanjaka dobivamo finu kremastu emulziju te se time u smjesu od jaja dodaje zrak i ona pečenjem dobiva laganu teksturu. Važno je da se prilikom pečenja omleta ne vide bijeli dijelovi od bjelanjka, nego je sve ujednačene žute boje. Dovoljna je samo jedna minuta miješanja za taj rezultat!

KAKO DOBITI PJENASTI JAPANSKI OMLET?

image
Berislava Picek/Cropix

Također, nikako nemojte izmiješati jaja pa odložiti zdjelu. Jaja umutite neposredno uoči dodavanja u tavu. Za uspješnu pripremu omleta važno je i korištenje odgovarajuće tave. Idealna je promjera 20 centimetara, s plitkim nakošenim stranama kako biste omlet što lakše izvadili iz tave na tanjur. Prije pripreme jela tava uvijek mora biti zagrijana.

ŠTO JE BAUERNOMELETTE I KAKO GA NAPRAVITI?

image
Berislava Picek/Cropix

Priprema više manjih omleta, umjesto jednog velikog, rezultirat će lakšim i pahuljastim primjercima kojima je lakše rukovati. Izdvojili smo recepte za nekoliko ukusnih internacionalnih omleta koje vrijedi isprobati.

GRČKI OMLET NOVI JE FAVORIT ZA DORUČAK

image
Berislava Picek/Cropix

JESTE LI IKAD PROBALI MEKSIČKI OMLET? IMAMO RECEPT

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 17:14