JELA IZ ZAMRZIVAČA

Od smrznutog oslića, kozica i lignji skuhali smo gusti gulaš i brudet, brzu tjesteninu i wok

 Berislava Picek/Cropix
Ako ovih dana niste stigli na tržnicu, ne brinite, imamo nekoliko recepata u kojima možete iskoristiti i smrznutu ribu

Iako ćemo uvijek radije odabrati odlazak na tržnicu i kuhanje sa svježom ribom, ponekad nam svakodnevne obaveze jednostavno ne ostavljaju dovoljno vremena za obilazak ribarnice i biranje omiljenih komada. Ipak, ribu na tanjuru volimo imati barem jednom tjedno pa u takvim situacijama posežemo za onom iz zamrzivača. Ako i vi ovih dana niste stigli na tržnici, ne brinite, imamo nekoliko stvarno dobrih ideja za ručak koji će već na prvi zalogaj osvojiti ekipu za stolom, od onih najmlađih do najstarijih.

Od hrskavih popečaka od oslića koje možete poslužiti u sendviču ili uz jednostavan prilog kao što su grah salata, riža ili krumpirići, preko curryja koji grije iznutra i izvana, bakalara u škartocu ili na juhu s krumpirom, gustog gulaša s lignjama, pa sve do hrskavih lignji bez prevelikog nereda u kuhinji i sjajnog brudeta, u nastavku ostavljamo provjerene recepte.

POPEČCI OD OSLIĆA

image
Berislava Picek/Cropix

OSLIĆ ALA BAKALAR

image
Mario Kucera/

​RIBLJI CURRY S OSLIĆEM I KOZICAMA

image
Berislava Picek/Cropix//

BAKALAR U ŠKARTOCU

image
Tom Dubravec/Cropix/Cropix

BAKALAR NA JUHU S KRUMPIROM

image
Marko Miščević/Cropix/

GUSTI GULAŠ S LIGNJAMA

image
Berislava Picek/Cropix//

TJESTENINA S LIGNJAMA I LIMUNOM

image
Berislava Picek/Cropix/

HRSKAVE LIGNJE IZ PEĆNICE

image
Berislava Picek/Cropix

BRUDET OD HOBOTNICE, LIGNJI I KOZICA S BIJELOM PALENTOM​​

image
Berislava Picek/Cropix

WOK S KOZICAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 11:28