ZA RUČAK

ODABRAO ĐELO HADŽISELIMOVIĆ: Vepar i srnetina u šugu

Persurici, 141017.
Djelo Hadziselimovic kuha sa svojim susjedima.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media

Isprobani recept!

Trebat će vam:

1 kg veprovine
1 kg srnetine
3 srednje velika luka
2 manje mrkve
30 dag rujnica i vrganja (ili nekih drugih sezonskih gljiva poput lisičarki)
1 manji korijen celera
malo kadulje
par listova lovora
manja grančica ružmarina
½ li terana
par žlica domaće svinjske masti
sol i papar

Persurici, 141017.
Djelo Hadziselimovic kuha sa svojim susjedima.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media
 

Priprema:

Meso narežite na srednje velike komade pa ga lagano popržite na svinjskoj masti i stavite sa strane. Na istoj masnoći pirjajte narezano povrće i gljive dok povrće ne omekša, vratite meso, posolite i popaprite, dodajte vino pa kuhajte na laganoj vatri barem nekoliko sati. U međuvremenu napravite njoke od krumpira ili pak - još bolje - domaće istarske fuže.

Izdvajamo

Iz drugih medija