TJEDNI MENI

Ovaj tjedan kuhamo grah, kremastu tjesteninu s bučom i varivo, a radimo i brzu pitu od sira

 Luca Melo/Getty Images/istockphoto
Na ovotjednom meniju su i kotleti s blitvom, rižoto s limunom i sočna mesna štruca

Još jedan jesenski tjedan započinjemo jednostavnim grahom s rajčicom u kojem možete poširati jaja pa poslužiti uz tostirani kruh, a zatim nastavljamo brzim kotletima sa senfom koje ovog puta poslužujemo uz malo drugačiji prilog - blitvu s pinjolima. U srijedu kuhamo gusto, zasitno varivo, a u četvrtak radimo pitu sa sirom s gotovim korama. Za kraj radnog tjedna odlučili smo se za kremasti rižoto s limunom i lignje, dok za vikend radimo tjesteninu u umaku od buče i sira te sočnu mesnu štrucu. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Shakshuku obožavamo, a dobar grah nikad ne odbijamo pa smo tako došli na ideju da spojimo ta dva jela i dobili zasitan ručak s kojim nema greške. Ovo jelo poslužite uz tostirani kruh i ručak je gotov u manje od pola sata.

GRAH S JAJIMA

image
Lauripatterson/Getty Images

UTORAK

Kotlete bacite na tavu, a dok se peku, napravite malo drugačiji, ali još uvijek jednostavan prilog s blitvom i orašastim plodovima.

KOTLETI S BLITVOM

image
Lauripatterson/Getty Images

SRIJEDA

Varivo sredinom tjedna uvijek je dobra ideja, a ovog puta na red je došla piletina s krumpirom i graškom. Zasitno i gusto, svidjet će se kako mlađima, tako i starijima pa odmah napravite duplu porciju. Sigurni smo da će se tražiti koji tanjur više.

VARIVO S PILETINOM

image
Melaniemaya/Getty Images

ČETVRTAK

Dobroj piti teško je odoljeti, ovog puta radimo je sa sirom i poslužujemo uz jogurt. U slučaju da u zamrzivaču imate koje pakiranje smrznute junetine, napravite je u dvije varijante i oduševite ekipu za stolom.

PITA SA SIROM

image
Selvi Media/Getty Images/istockphoto

PETAK

Kremasta riža od tek nekoliko sastojaka spasit će vas u petak. Poslužite je uz lignje koje ste tek kratko ispekli na tavi ili uz pečenu ribu uz pećnice.

RIŽOTO S LIMUNOM I LIGNJE

image
Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Umjesto klasične američke mac&cheese tjestenine, razmislite o varijanti s bučom. Ispecite je, a zatim ubacite u blender sa začinima i malo mlijeka. Sve zajedno pospite sa sirom i poslužite još vruće. Za prste polizati!

TJESTENINA S BUČOM

image
Luca Melo/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Mljevena junetina, pokoji začin, jaja i krušne mrvice bit će vam dovoljni da napravite sočnu mesnu štrucu. Najbolje se slaže uz pire krumpir i grašak, a sve zajedno možete začiniti i kakvim brzinskim umakom od gljiva.

MESNA ŠTRUCA

image
From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:31