7 jela za 7 dana

Ovaj tjedan pripremamo sporo pečenu svinjetinu, drugačiju tjesteninu i slasne kobasice u pećnici

 Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto
Donosimo recepte koji su relativno jednostavni, brzo gotovi i malo drugačiji, pa vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe

Kreće novi radni tjedan, pa umjesto da gubite vrijeme na smišljanje što ćete kuhati donosimo vam sedam novih prijedloga i recepata za relativno brz, ali ukusan ručak. Tjedan započinjemo mesnim jelom, a ovoga puta će to biti sporo pečena svinjetina koju možete poslužiti i u sendviču. Utorak smo rezervirali za brzinski zapečenu tortilju s mesom, a u srijedu pripremamo nešto na žlicu, pa kuhamo gusto varivo s keljom, grahom i slaninom. Četvrtak je rezerviran za laganije jelo, a riječ je o ukusnoj tjestenini s lećom u kojoj mogu uživati i vegetarijanci. U petak nastavljamo s bezmesnim ručkom i pripremamo brzinski, osvježavajući sendvič s lososom i sirom, a ako ovog vikenda imate u planu provesti više vremena izvan kuće donosimo još dva brzopotezna ručka - kobasice s krumpirom i povrćem iz pećnice, te patlidžan s curryjem poslužen uz rižu.

PONEDJELJAK

Dugo i sporo pečena svinjetina uvijek je dobra ideja za ljubitelje mesa. Obožavamo je u sendvičima i uz omiljene priloge, a ako vam ostane viška možete je poslužiti i u tortiljama ili idućeg dana ubaciti u kakav dobar složenac s povrćem. Osim toga, kod ovog jela nećete morati gubiti vrijeme na dugu pripremu jer će pećnica odraditi najveći dio posla.

Sporo pečena svinjetina

image
Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ako vam je ostalo pečenog mesa od nedjeljnog ručka, a ne znate kako biste ga iskoristili upakirajte ga u tortilje, pa sve zajedno zapecite u pećnici dok tortilje ne postanu hrskave. Na ovaj način možete iskoristiti ostatke piletine ili svinjetine, pa čak i kakvog dobrog, bogatog ragua ili bolonjeza.

Zapečene tortilje s mesom

image
Tovfla/Getty Images

SRIJEDA

Ovo ukusno gusto varivo s keljom, slaninom i grahom vrlo brzo se priprema, a može poslužiti i kao ručak za dva dana. Dobra stvar je i što vam u ovom receptu neće trebati baš nikakvi posebni sastojci, a rezultat će biti ukusno jelo na žlicu koje ćete, vjerujemo, poželjeti ponoviti.

Gusto varivo s keljom, grahom i slaninom

image
Candice Bell/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Ova brzopotezna tjestenina s lećom može biti dobra zamjena za omiljeni mesni umak i vrlo je jednostavna za pripremu. Dobra je opcija i ako ne jedete meso ili vam na ručak dolaze gosti koji ga i inače izbjegavaju.

Ukusna tjestenina s lećom

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

PETAK

Ako ste u strci s vremenom, a poželjeli ste pojesti nešto zdravo, osvježavajuće i brzo gotovo, ovi sendviči s dimljenim lososom i krem sirom uvijek su odlično rješenje za jednostavan ručak usred užurbanog radnog dana. Od svježeg sira napravite krem sir, dodajte mu vlasac i kopar i poslužite uz dimljeni losos i prepečeni kruh.

Sendviči s dimljenim lososom i sirom

image
Mariha-kitchen/Getty Images

SUBOTA

Dobar ručak uopće ne mora biti kompliciran, za ovaj će vam trebati kobasice, krumpir i sastojci koje sigurno već imate pri ruci. Sve sastojke rasporedite po posudi za pečenje i ubacite u pećnicu. Uz ovo jelo možete poslužiti i umak po želji.

Zapečene kobasice s povrćem

image
Rudisill/Getty Images

NEDJELJA

Patlidžan pripremljen na ovaj način posebno će se svidjeti onima koji vole jednostavnu, ukusnu i ljutu hranu. Ovo jelo se vrlo slično priprema kao curry s piletinom, pa ako ste poželjeli zamijeniti meso s povrćem svakako isprobajte ovaj recept. S kombinacijom curry mješavine začina, patlidžana i kokosovog mlijeka sigurno neće pogriješiti, a možete je kombinirati uz rižu ili tjesteninu.

Patlidžan s curryjem

image
Haoliang/Getty Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:37