7 JELA ZA 7 DANA

Ovaj tjedan spremite varivo s lećom i kobasicom, pitu od piletine i šampinjona te sočne burgere

 Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
Svaki dan jedan dobar prijedlog što pojesti za ručak ili večeru od sezonskih namirnica
Svaki dan jedan dobar prijedlog što pojesti za ručak ili večeru od sezonskih namirnica

Novi tjedan je pred nama i s njime stiže sedam novih ideja što ponijeti za ručak i spremiti obitelji i prijateljima kada krene vikend. Započnite tjedan zasitnom salatom od krumpira i jaja koja je čak ukusnija hladna. Utorak neka bude dan za čišćenje hladnjaka pa složite brzu rižu u woku s ostacima povrća da se ništa ne baci. Za srijedu predlažemo da složite jelo koje se jede žlicom: varivo s lećom i kobasicom. Četvrtak nastavite s grahoricama pa zapecite široki bijeli grah s paprikom. U petak se ponovno poslužite pećnicom i složite jako hrskavi sendvič s tunom. Subota neka bude dan za mesnu pitu s lisnatim tijestom, a nedjelja dan za druženje oko roštilja. Složite razne umake i salate pa neka si svatko složi svoj idealni burger!

image
Dreamer Company/Getty Images/istockphoto

PONEDJELJAK

Krumpir-salata može biti puno više od priloga, a kada je nadopunite kuhanim jajima, špinatom i drugim povrćem, može postati zasitan obrok koji ćete bez zadrške ponijeti na posao za ručak. Nemojte zaboraviti složiti i ukusni umak: iskoristite grčki jogurt i u njega dodajte omiljene začine!

KRUMPIR SALATA S JAJIMA I ŠPINATOM

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

UTORAK

U ovo brzo i jednostavno jelo od riže možete ubaciti razne ostatke povrća iz hladnjaka i odlično će funkcionirati pa si dajte mašti na volju i neka se u vašem woku nađu gljive, kukuruz, papričice, sitno narezana mrkva i slične namirnice.

RIŽA S GLJIVAMA, MRKVOM I GRAŠKOM

image
Ravsky/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Barem jedan dan u tjednu godi pojesti bogato jelo poput guste juhe, gulaša ili variva, a najbrži način kako dodati malo mesa u takvo jelo su kobasice! Ovisno volite li više blage ili one fine ljutkaste, prvo ih ispecite pa preko njih prelijte temeljac i dodajte povrće po želji te kuhajte dok ono ne omekša.

VARIVO S LEĆOM I KOBASICOM

image
Eduardo1961/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Ako vam je leća od dana ranije otvorila apetit za grahorice, bez brige, imamo recept za vas. Zašto ne biste pripremili pečeni grah iz konzerve s paprikom? Umjesto dugog namakanja, poslužite se konzerviranim grahom, a odličan izbor je veliki bijeli grah.

GRAH S PEČENOM PAPRIKOM

image
Elena_danileiko/Getty Images/istockphoto

PETAK

Riba petkom ne mora nužno biti ozbiljno jelo s blitvom i krumpirom. Umjesto cijelog komada ribe ili neke riblje juhe, pripremite otvoreni sendvič s tunom i sirom koji ćete zapeći u pećnici.

OTVORENI SENDVIČI S TUNOM I SIROM

image
Lauripatterson/Getty Images

SUBOTA

Vrijeme je da izvadite pakiranje lisnatog i za subotnji ručak ispečete sočnu pitu s otkoštenim batacima, svježim gljivama i porilukom. Za ovaj recept treba vam posuda koja može i na štednjak gdje ćete pripremiti ukusni nadjev, ali i u pećnicu da se tijesto koje ćete preko nadjeva posložiti ispeče.

PITA S PILETINOM, GLJIVAMA I PORILUKOM

image
Haoliang/Getty Images

NEDJELJA

Okupite društvo ovu nedjelju na sočnim burgerima s hrskavom slaninom, raznom salatom i ljutkastim umakom pa zapecite meso na roštilju i neka si svatko slaže svoj idealni burger. Dobra zabava zajamčena!

SLASNI BURGERI

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 17:09