Ovaj tjedan donosimo provjerene klasike i moderne favorite, od jednostavnih variva i kremastih piletina, do svečanog Beef Wellingtona i hrskave hobotnice u tempuri. Svako jelo pažljivo je odabrano i opisano s ciljem da olakša pripremu, bez obzira kuhate li za obitelj, goste ili samo sebe.
PONEDJELJAK
Toplo, hranjivo i bogato okusima, ovo varivo od smeđe leće s povrćem savršen je izbor za zdrav i zasitan obrok. Spoj leće, krumpira, mrkve, tikvica i zelenih mahuna čini ga pravim jesenskim ili zimskim jelom. Začinjen češnjakom, crnim paprom i čili papričicom, s dodatkom lovorovog lista za dubinu okusa, ovo varivo ne traži meso da bi bilo potpuno.
UTORAK
Kremasta, aromatična i puna okusa, piletina s rižom prava je utješna hrana koja će zadovoljiti cijelu obitelj. Nježni pileći filei najprije se lagano zapeku da dobiju zlatnu koricu, a zatim se krčkaju u bogatom umaku od vrhnja, sušenih rajčica, parmezana i začina. Umak je pun dubine zahvaljujući pilećem temeljcu, češnjaku i suhom origanu, dok se čili pahuljice mogu dodati za laganu pikantnu notu.
Piletina s rižom u sočnom umaku
SRIJEDA
Idealna je opcija za lagani ručak, večeru ili prilog, a možete ga pripremiti i unaprijed, sutradan je možda još i bolji! Kombinacija mozzarelle, parmezana i svježeg začinskog bilja daje bogat, ali uravnotežen okus, dok zapečena korica poziva na još jedan zalogaj.
Složenac od patlidžana i tikvica s rajčicom i sirom
ČETVRTAK
Limun daje svježinu, češnjak dubinu, a origano, timijan i dimljena paprika stvaraju skladan mediteranski štih. Cijelo jelo priprema se u jednoj posudi, što znači manje pranja, a više uživanja.
Piletina s limunom i češnjakom te pečenim krumpirom
PETAK
Hrskava izvana, sočna iznutra, hobotnica u laganoj japanskoj tempuri pravi je morski zalogaj s dozom elegancije i uzbudljivim twistom. Kuhani komadi hobotnice umaču se u prozračnu smjesu od rižinog i glatkog brašna, pa kratko prže do savršene zlatne boje. Rezultat je lagano, hrskavo jelo koje se topi u ustima.
Hobotnica u tempuri s pikantnim umakom
SUBOTA
Klasik koji nikad ne izlazi iz mode! Sočne pržene kobasice poslužene na kremastom pire krumpiru, s bogatim umakom od karameliziranog luka i kuhanim graškom sa strane. Ovo jelo utjelovljuje utješnu, rustikalnu kuhinju koja vraća u djetinjstvo, ali uvijek oduševi i danas.
Pržene kobasice s pire krumpirom, umakom od luka i graškom
NEDJELJA
Srce jela čini kvalitetan komad mesa, prethodno zapečen i premazan senfom, zatim obložen aromatičnom smjesom. Sve je pažljivo umotano u lisnato tijesto koje se zapeče do zlatne savršenosti. Rezultat? Hrskava vanjština, sočna sredina i savršena ravnoteža okusa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....