Riblji popečci od krumpira i mljevene ribe s tartar umakom
Trebat će vam:
300 g mljevene ribe (oslić, bakalar ili bijela riba)
300 g kuhanog, zgnječenog krumpira
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
1 manji luk (sitno sjeckan)
peršin, sol, papar
ulje za prženje
tartar umak za posluživanje
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mljevenu ribu, zgnječeni krumpir, sitno sjeckani luk, jaje i peršin te začinite solju i paprom. Oblikujte manje popečke i lagano ih uvaljajte u krušne mrvice da dobiju tanki sloj hrskave korice. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržite popečke sa svih strana dok ne postanu zlatni i hrskavi. Pazite da se tava ne pretrpava kako bi se ravnomjerno ispržili. Poslužite ih tople, uz tartar umak, odmah nakon pripreme, po želji ukrašene svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....