BRZO I FINO

Ove riblje popečke s krumpirom koji su hrskavi izvana, a mekani iznutra, voljet će i oni najmlađi

Ovi riblji popečci su pravi primjer kako se od nekoliko skromnih sastojaka može napraviti jelo koje miriše na bakinu kuhinju

Riblji popečci od krumpira i mljevene ribe s tartar umakom

Trebat će vam:

300 g mljevene ribe (oslić, bakalar ili bijela riba)

300 g kuhanog, zgnječenog krumpira

1 jaje

2 žlice krušnih mrvica

1 manji luk (sitno sjeckan)

peršin, sol, papar

ulje za prženje

tartar umak za posluživanje

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mljevenu ribu, zgnječeni krumpir, sitno sjeckani luk, jaje i peršin te začinite solju i paprom. Oblikujte manje popečke i lagano ih uvaljajte u krušne mrvice da dobiju tanki sloj hrskave korice. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pržite popečke sa svih strana dok ne postanu zlatni i hrskavi. Pazite da se tava ne pretrpava kako bi se ravnomjerno ispržili. Poslužite ih tople, uz tartar umak, odmah nakon pripreme, po želji ukrašene svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 09:22