S MESOM ILI BEZ MESA

Ovih dana napravite varivo s krumpirom, mrkvom, graškom i piletinom ili kobasicom

 Deposit Photos/
Priprema ovakvog variva neće vam oduzeti previše vremena, a može biti itekako zasitan ručak

Trebat će vam:

1 luk

2 krumpira

2 mrkve

2 šake graška

piletina ili kobasica (po želji)

1 žličica crvene mljevene paprike

2 lovorova lista

1 žličica timijana

2 žlice svježeg sjeckanog peršina

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Ako koristite na manje komadiće nasjeckanu piletinu ili na kolutiće narezanu kobasicu, sada je ubacite u lonac. Pirjajte dok sa svih strana ne poprimi boju. Dodajte na kockice nasjeckani krumpir i mrkvu, začinite crvenom paprikom, soli, paprom, timijanom, ubacite i lovorov list. Pirjajte kratko pa dodajte vode ili temeljca toliko da pokrije sve sastojke. Kuhajte dok povrće ne omekša, a zadnjih 10 minuta ubacite i grašak. Na kraju sve pospite sitno sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 08:00