KLASICI, ALI I NEŠTO NOVO

Ovo su naši najpopularniji recepti u 2025. godini: od prežgane juhe i maneštre, do zapostavljenog komada mesa i američkog klasika

Što smo kuhali u proteklih 12 mjeseci? Grenadir marš

Kao i uvijek do sada, kraj godine je vrijeme kada se osvrćemo na mjesece iza nas i donosimo zaključak o onome što smo prošli. Jedan od nama najdražih običaja jest i pregled tekstova koji su u 2025. godini kod vas pobudili najviše interesa, a među njima posebno su nam zanimljivi najčitaniji recepti.

Kao i uvijek, najviše vas vesele klasici pa se tako na prvom mjestu ove godine nalazi grenadir marš, starinsko jelo kojeg se danas rijetko sjetimo, a toliko je jednostavno, zasitno i idealna opcija za brzi ručak usred tjedna.

RECEPT: GRENADIR MARŠ

image
Alleko/Getty Images/istockphoto

Na drugom mjestu nalazi se, pak, omiljeni slatki blagdanski klasik – makovnjača za kojom su ludi svi koji su je isprobali. Recept nam je svojevremeno ustupila ekipa iz pekarnice Bread Club i od kad smo ga prvi put objavili, redovito ga pretražujete i rado mu se vraćate.

RECEPT: MAKOVNJAČA

image
Ivana Nobilo/cropix/

Na trećem mjestu naših najčitanijim recepata nalazi se, zapravo, i priča o rib steaku. U pitanju je jedan od najukusnijih i najfinijih komada mesa, koji mnogi zaobilaze, a stvarno ne bi trebali.

PRIČA I RECEPT: RIB STEAK

image
Berislava Picek/Cropix

Četvrto mjesto, što nas nimalo ne čudi, zauzeli su popečci od tikvica, vječni ljetni klasik, a uz popečke, logično, treba vam prilog, najbolje salata, i to ona koja se nalazi na petom mjestu naših najčitanijih recepata – od krumpira.

RECEPT: POPEČCI OD TIKVICA

image
Oykuozgu/Getty Images

RECEPT: NJEMAČKA KRUMPIR SALATA

image
Fotek/Getty Images/istockphoto

Prežgana juha Melkiora Bašića, recept za koju je podijelio na svojim društvenim mrežama, nalazi se na šestom mjestu najčitanijih recepata, dok se na sedmom mjestu nalazi nešto potpuno suprotno – mac&cheese. Jelo koje Amerikanci obožavaju, a nama uvijek izaziva zazubice kada ga vidimo na malim ekranima.

RECEPT: PREŽGANA JUHA MELKIORA BAŠIĆA

image
Berislava Picek /

RECEPT: MAC&CHEESE

image
Yalcinsonat1/Getty Images

Na osmom mjestu nalazi se još jedan klasik iz djetinjstva – francuski krumpir. Omiljeno zapečeno jelo od krumpira, kobasica i nadjeva od jaja i vrhnja jedna nam je od najljepših uspomena kojoj se uvijek rado vraćamo. Uz zdjelu zelene salate, naravno.

RECEPT: FRANCUSKI KRUMPIR

image
Karpenkovdenis/Getty Images/istockphoto

Zadnja dva mjesta pripala su istarskom klasiku koji vole i štuju i Talijani, te kanadskom slatkišu koji se nudi u svakoj tamošnjoj slastičarnici i rade je desetljećima. Morate probati!

RECEPT: MANEŠTRA

image
Marko Miščević/cropix/

RECEPT: OMILJENA KANDASKA SLASTICA

image
Blurr/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2025 15:14