Kao i uvijek do sada, kraj godine je vrijeme kada se osvrćemo na mjesece iza nas i donosimo zaključak o onome što smo prošli. Jedan od nama najdražih običaja jest i pregled tekstova koji su u 2025. godini kod vas pobudili najviše interesa, a među njima posebno su nam zanimljivi najčitaniji recepti.
Kao i uvijek, najviše vas vesele klasici pa se tako na prvom mjestu ove godine nalazi grenadir marš, starinsko jelo kojeg se danas rijetko sjetimo, a toliko je jednostavno, zasitno i idealna opcija za brzi ručak usred tjedna.
Na drugom mjestu nalazi se, pak, omiljeni slatki blagdanski klasik – makovnjača za kojom su ludi svi koji su je isprobali. Recept nam je svojevremeno ustupila ekipa iz pekarnice Bread Club i od kad smo ga prvi put objavili, redovito ga pretražujete i rado mu se vraćate.
Na trećem mjestu naših najčitanijim recepata nalazi se, zapravo, i priča o rib steaku. U pitanju je jedan od najukusnijih i najfinijih komada mesa, koji mnogi zaobilaze, a stvarno ne bi trebali.
Četvrto mjesto, što nas nimalo ne čudi, zauzeli su popečci od tikvica, vječni ljetni klasik, a uz popečke, logično, treba vam prilog, najbolje salata, i to ona koja se nalazi na petom mjestu naših najčitanijih recepata – od krumpira.
RECEPT: NJEMAČKA KRUMPIR SALATA
Prežgana juha Melkiora Bašića, recept za koju je podijelio na svojim društvenim mrežama, nalazi se na šestom mjestu najčitanijih recepata, dok se na sedmom mjestu nalazi nešto potpuno suprotno – mac&cheese. Jelo koje Amerikanci obožavaju, a nama uvijek izaziva zazubice kada ga vidimo na malim ekranima.
RECEPT: PREŽGANA JUHA MELKIORA BAŠIĆA
Na osmom mjestu nalazi se još jedan klasik iz djetinjstva – francuski krumpir. Omiljeno zapečeno jelo od krumpira, kobasica i nadjeva od jaja i vrhnja jedna nam je od najljepših uspomena kojoj se uvijek rado vraćamo. Uz zdjelu zelene salate, naravno.
Zadnja dva mjesta pripala su istarskom klasiku koji vole i štuju i Talijani, te kanadskom slatkišu koji se nudi u svakoj tamošnjoj slastičarnici i rade je desetljećima. Morate probati!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....