7 JELA ZA 7 DANA

Ovog tjedna kuhamo gulaš s krumpirom, bogati mesni ragu i piletinu s rižom na drugačiji način

 Annapustynnikova/Getty Images/istockphoto
Osim toga, radimo i brzu salatu, bruskete s gljivama, bakalar u umaku od maslaca i zdravije popečke

Pravi proljetni tjedan započinjemo salatom od kvinoje i kelja, nastavljamo jednostavnim brusketama s gljivama i rukolom, a zatim sredinom radnog tjedna radimo piletinu s rižom na malo drugačiji način. U četvrtak kuhamo dobar gulaš s krumpirom, a u petak radimo bakalar u umaku od maslaca. Vikend smo ovog puta rezervirali za zdraviji ručak, ali i uživanje u sporom, laganom kuhanju uz čašu vina koje će rezultirati predobrim tanjurom tjestenine s bogatim raguom.

PONEDJELJAK

Nakon vikenda i slasnih pečenja, vrijeme je za jednostavnu salatu. Ovog puta kombiniramo kvinoju i kelj, a dodajemo i konzervu slanutka, papriku, luk i fetu. Salata će biti gotova za 20-ak minuta, a ostatke idućeg dana možete ponijeti i na posao.

SALATA OD KVINOJE I KELJA

image
Veselovaelena/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Dok čekamo da se na tržnicama pojave prve, sočne i slatke ljetne rajčice, bruskete radimo s gljivama. Dodati im možete i tofu ili ga preskočiti, ubaciti možete ostatke povrća koji vas već dugo gledaju iz hladnjaka, ali i komadiće pečene slanine.

BRUSKETI S GLJIVAMA I RUKOLOM

image
Edalin/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Kombinacija piletine i riže jedna je od najčešćih na našim tanjurima, a kada je pripremite u woku, s paprikom, češnjakom i mladim lukom, dobit ćete jelo s pomakom koje će u trenu nestati iz tanjura. Gusti umak s povrćem i piletinom mogao bi vam postati novi favorit.

PILETINA IZ WOKA S RIŽOM

image
Pronina Marina/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Dobar gulaš uvijek spasi naporan radni tjedan, a ovog puta radimo ga s junetinom i krumpirom. Gust, zasitan i, ako mu dodate malo čili papričice, prilično moćan, bit će jelo koje će vas vratiti u život bez obzira na stres ili umor s kojim se ovih dana možda nosite.

GULAŠ OD JUNETINE I KRUMPIRA

image
Freeskyline/Getty Images/istockphoto

PETAK

Iako dobro znamo da se riba najbolje slaže uz fino maslinovo ulje, ovog puta okušajte se u pripremi bakalara u umaku od maslaca. Na kraju krajeva, kombinacija bijelog vina, ljutike, peršina i maslaca nikako ne može biti loša pa ovom jelu svakako vrijedi dati priliku.

FILET BAKALARA U UMAKU OD MASLACA

image
Clarkandcompany/Getty Images

SUBOTA

Birate li vikendom radije zdraviji ručak, razmislite o pripremi ovih popečaka od prosa i leće. Poslužiti ih možete uz jednostavan umak od jogurta, šalšu ili kakvu jednostavnu salatu, ali i uz omiljeni prilog po želji.

POPEČCI OD PROSA I LEĆE

image
Asife/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Za one koji vikendom kuhanju ipak vole posvetiti nešto više vremena, dobra opcija bit će priprema domaće tjestenine sa sporo kuhanim junećim raguom. Uzmite si vremena i posvetite se svakom tanjuru, a jelo zatim možete poslužiti uz zdjelu sezonske salate i čašu dobrog vina.

TJESTENINA SA SPORO KUHANIM JUNEĆIM RAGUOM

image
Annapustynnikova/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:33