7 jela za 7 dana

Ovog tjedna pripremamo sasvim drugačiju juhu od rajčice, brzu pizzu i moćno pečenje

Osim toga na jelovniku je i ukusan složenac, dagnje na bijelo, osvježavajuća salata s grahom te povrće koje će voljeti i oni koji nisu baš ludi za zelenim

Novi tjedan je pred nama što znači i dobro nam znano "gruntanje" što svaki dan kuhati. Kako bismo vam olakšali, sastavili smo popis od sedam laganih sezonskih recepata koji vam neće oduzeti puno vremena. Tjedan započinjemo s ukusnom grah salatom s krastavcima, zatim hrskavim patlidžanima i tikvicama u tempuri i osvježavajućom juhom od svježih rajčica. Sredinom tjedna radimo pizzu s brzim tijestom s jogurtom, a u petak prelazimo na brzopotezne dagnje. Za vikend su na meniju složenac s raviolima i ukusno pečenje s povrćem i pire krumpirom sa slaninom, pa krenimo s receptima.

PONEDJELJAK

Grah salata ne mora biti samo prilog već se može oplemeniti i postati samostalno jelo. Bijelom grahu iz konzerve dodajte nasjeckani krastavac zelenu salatu, crveni luk, naribanu mrkvu i usitnjeni češnjak, te sve prelijte s dresingom od limuna, senfa i maslinovog ulja. Za kraj dodajte kockice kruha koje ste prethodno namazali maslinovim uljem i češnjakom, te zapekli na tavi.

Grah salata s krastavcima i kruhom

image
Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Umjesto klasične smjese s jajima, brašnom i prezlima, tikvice i patlidžane možete pržiti i u tempuri. Povrće nasjeckajte na štapiće, a brašno, kukuruzno brašno, jaje i pivo pomiješajte tek toliko da se sjedine, ubacite povrće u dobivenu smjesu i pržite na vrućem ulju dok ne dobije zlatnu boju.

Patlidžani i tikvice u tempuri

image
Lesyy/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Ako u frižideru imate nekoliko zrelih rajčica možete napraviti ukusnu juhu. U vruće dane ona može poslužiti i kao samostalno jelo, pogotovo ako u nju dodate rižu, prepečeni kruh ili domaće zlevance.

Juha od rajčice

image
Zoranm/Getty Images

ČETVRTAK

Kada ste u žurbi možete napraviti ukusnu pizzu s domaćim tijestom čija priprema traje puno kraće od klasičnog tijesta, a radi se od brašna, jogurta, soli i praška za pecivo. Zanimljivo je da se tijesto prije zapeče na tavici, pa se s ostalim sastojcima ubacuje u pećnicu.

Pizza s brzim tijestom s jogurtom

image
Lauripatterson/Getty Images

PETAK

Dagnje su najukusnije i najbrže gotove kada se rade na buzaru. Sve što vam treba jest kilogram očišćenih dagnji, češnjak, peršin, vino i krušne mrvice, a postupak vam donosimo u receptu.

Dagnje na bijelo

image
Thai Liang Lim/Getty Images

SUBOTA

Ako volite lasagne, a niste baš vješti u pripremi tog talijanskog klasika donosimo vam recept koji će vas sigurno oduševiti. Vrlo brzo je gotov, a neupitno ga možete poslužiti za obiteljski ručak ili subotnje druženje s prijateljima.

Složenac s raviolima

image
Lauripatterson/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Želite li u nedjelju iznenaditi svoje ukućane pripremite im ukusno pečenje s povrćem i pire krumpirom sa slaninom. To je jelo toliko ukusno da ga ne bi postidjeli ni bolji restorani, a osim za nedjeljni ručak može se poslužiti i u svim svečanim prilikama. Za ovaj recept potreban vam je doba komad teletine, krumpir, slanina, povrće i začini.

Pečenje s povrćem i pire krumpirom sa slaninom

image
Nadiasphototjedni Meni Pečenje/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:06