TJEDNI MENI

Ovog tjedna radimo slasne ražnjiće, tikvice na dva načina i dizana peciva s mljevenim mesom

 Angelika Heine/Getty Images/istockphoto
Osim toga, na meniju je i riba s kremastim špinatom i porilukom, zapečeno povrće i piletina sa smokvama

Na ovotjednom meniju nalazi se sedam ukusnih jela priprema kojih vam neće oduzeti previše vremena pa tako startamo sa slasnim svinjskim ražnjićima s lukom i paprikom, nastavljamo s tjesteninom s tikvicama, a onda radimo i rolice sa svježim sirom i tikvicama. U drugoj polovici radnog tjedna pripremamo turske pite s mljevenim mesom i ribu s kremastim špinatom i porilukom, a za vikend su na meniju zapečeno ljetno povrće i pileći bataci sa smokvama.

PONEDJELJAK

Ražnjići ne moraju biti samo s vruće rešetke, napraviti ih možete i na tavi. Svinjetinu narežite na komadiće, dodajte joj luk i papriku pa brzinski ispecite i poslužite uz prilog po želji ili, još bolje, lepinje ili kruh koji ste zapekli na masnoći od ražnjića.

SVINJSKI RAŽNJIĆI S LUKOM I PAPRIKOM

image
Dar1930/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Za vrijeme vrućih ljetnih dana, salate su obavezan ručak barem jednom tjedno. Ovog puta radimo kombinaciju tikvica i sitne tjestenine koja će biti odličan ručak za čak dva dana.

SALATA S TIKVICAMA I TJESTENINOM

image
Irigri8/Getty Images

SRIJEDA

Svježi sir pomiješajte s pinjolima i začinskim biljem pa ga upakirajte u dugačke trakice od tikvica. Sve zajedno možete i zapeći pa ovo jelo poslužiti kao lagani ručak ili grickalicu kada vam u goste svrate prijatelji.

ROLICE OD TIKVICA SA SIROM

image
Igordutina/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Iako će vam priprema turskih pita s mljevenim mesom oduzeti nešto više vremena, sav trud na kraju će se itekako isplatiti i s tanjura će nestati neočekivano brzo. Zamijesite tijesto, pripremite aromatičan nadjev i bacite se na posao.

TURSKE PITE S MLJEVENIM MESOM

image
Angelika Heine/Getty Images/istockphoto

PETAK

Umjesto klasične blitve, ribu smo ovog puta odlučili poslužiti sa špinatom i porilukom, i to u kremastoj varijanti. Ovo jednostavno, a tako ukusno jelo gotovo je u manje od sat vremena i, sigurni smo, poželjet ćete ga ponoviti.

ROMB SA ŠPINATOM I PORILUKOM

image
Lauripatterson/Getty Images

SUBOTA

Zaželite li se, pak, laganijeg ručka bez mesa, razmislite o pripremi zapečenog ljetnog povrća. Odlična ideja bit će i sve na kraju posipati s malo topljivog sira te poslužiti uz blago tostirani, hrskavi kruh.

ZAPEČENO LJETNO POVRĆE

image
From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Iako piletinu najčešće radimo s krumpirom, tikvicama ili drugim sezonskim povrćem, ovog puta odabir je pao na uparivanje sa smokvama. Sve zajedno ubacite u pećnicu pa za ručak uživajte u slasnim, slatko slanim zalogajima uz prilog po želji.

PILEĆI BATACI SA SMOKVAMA

image
5ph/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 23:38