7 JELA U 7 DANA

Ovog tjedna radimo slasnu pitu s blitvom i jetrica, a kuhamo i zasitno varivo s ječmom

 Rocky89/Getty Images/istockphoto
Na našem tjednom meniju nalaze se i batat s grahom, sendviči s piletinom, svinjski kotleti i trlje

Tjedan pred nama odlučili smo začiniti brzim i jednostavnim, ali promišljenim kuhanjem. Započinjemo tako kombinacijom batata, graha i mrkve, a nastavljamo s jednostavnom pitom od blitve, mladog luka i sira. Sredinom radnog tjedna radimo varivo s ječmom, a u četvrtak ražnjiće s jetricom. Petkom je na redu riba pa tako radimo trlje sa salatom, dok smo vikend rezervirali za pripremu sočnih sendviča s piletinom i svinjskih kotleta sa začinskim biljem. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Kombinaciju batata, mrkve i graha možete napraviti kao varivo ili kao gusto pirjano povrće uz koje će vam trebati tek žlica grčkog jogurta i zdjela salate. Dodati možete i komad mesa po želji ili tek malo slanine, a koristiti možete i drugo povrće, koje vam već dulje vrijeme stoji u hladnjaku i vrijeme je da ga potrošite. Dobra ideja bit će paprika, cvjetača, poriluk i brokula.

BATAT S MRKVOM I GRAHOM

image
Haoliang/Getty Images

UTORAK

Dobroj piti teško je odoljeti. Ovog puta svježem siru dodajte i blitvu i mladi luk, a zatim dobivenim nadjevom premažite kore pa ih zarolajte u puž ili ostavite u dugačkim, slasnim štrudlama. Ovakav brzi ručak ili večera gotovi su u sat vremena!

PITA S BLITVOM I MLADIM LUKOM

image
Rocky89/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Varivo s ječmom najčešće radimo s kobasicama, no vi svakako možete dodati i na kockice nasjeckanu svinjetinu, junetinu ili piletinu kako bi jelo bilo još moćnije. Koristite korjenasto povrće koje imate u hladnjaku i ne zaboravite prethodno namočiti ječam kako biste skratili vrijeme kuhanja.

VARIVO S JEČMOM

image
Qwart/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Ražnjiće ovog četvrtka radimo s jetricama. Odlična su opcija za sve ljubitelje, a između komadića jetrice dodati možete i slaninu ili povrće po želji. Jetrica su brzo gotova, jedu se još topla, a umak od jogurta bit će im itekako dobar dodatak.

RAŽNJIĆI S JETRICAMA

image
Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto

PETAK

Riba petkom ovog puta znak je za pripremu trlja. Nisu preskupe i dostupne su na tržnicama, a kombinirati ih možete s krumpirom i blitvom ili, kao mi, poslužiti uz jednostavnu salatu.

TRLJE SA SALATOM

image
Alleko/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Subota je dan kada se volimo počastiti kakvim finim fast foodom iz vlastite kuhinje. Ovog puta tako radimo pileće sendviče s finom, kremastom salatom od kupusa i mrkve. Napravite je dok se piletina peče i uz to, neće vam trebati puno drugih dodataka. Možda tek kakvo dobro domaće ukiseljeno povrće.

PILEĆI SENDVIČI S KREMASTOM SALATOM

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Ovu nedjelju iskoristite za odmor i napravite brz, ali ukusan ručak. Svinjski kotleti za takve su situacije odličan odabir, a poslužiti ih možete uz pire krumpir, povrće kuhano na pari, rizi bizi ili neki drugi jednostavan prilog priprema kojeg vam neće oduzeti previše vremena.

SVINJSKI KOTLETI SA ZAČINSKIM BILJEM

image
Ilia Nesolenyi/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:35