KAKAV SPOJ

Pohana piletina može biti još bolja! Ubacite je u umak od rajčice pa je zapecite sa sirom

 Lauripatterson/Getty Images
Amerikanci uz ovo jelo vole poslužiti i tjesteninu, ali nama je draža opcija kakav laganiji prilog poput pirjanog ljetnog povrća (tikvica, paprike...)
Amerikanci uz ovo jelo vole poslužiti i tjesteninu, ali nama je draža opcija kakav laganiji prilog poput pirjanog ljetnog povrća (tikvica, paprike...)

Trebat će vam:
600-700 g piletine (otkošteni komadi)
2 jaja
50 g brašna
100 g krušnih mrvica
50 g parmezana za paniranje
50 g parmezana za posipanje
4 režnja češnjaka
500 ml umaka od rajčice
bosiljak i origano
prstohvat šećera
200 g mozzarelle
Priprema:
Piletinu najprije narežite na komade željene veličine, posolite, a zatim ih umočite u brašno, pa jaja i zatim krušne mrvice koje ste pomiješali s parmezanom. Tako pripremljeno meso pecite u ulju dok ne poprimi boju sa svake strane. Za to vrijeme u drugu posudu stavite malo maslinovog ulja, dodajte češnjak koji ste usitnili, a zatim i umak od rajčice. Dodajte bosiljak i origano, prstohvat šećera, sol i papar. U vatrostalnu posudu najprije stavite topli umak od rajčice, a zatim dodajte pečenu piletinu, pospite mozzarellom i ostatkom parmezana. Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na višu rešetku 10 do 15 minuta. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 10:23