Tjedan započinjemo ljetnim klasikom, popečcima s tikvicama, i poslužujemo ih s grčkim jogurtom, zatim radimo tjesteninu s limunom i paprom, a u srijedu je na redu gulaš s krumpirom. Zatim radimo salatu s piletinom, voćem, avokadom i orasima, pa i crni rižoto, a za vikend pripremamo tikvice zapečene sa sirom i cherry rajčicama i piletinu s maslinama i rajčicama. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Među omiljena ljetna jela svakako ubrajamo popečke s tikvicama. Najčešće ih poslužujemo s jednostavnim umacima na bazi grčkog jogurta i u pitanju je, zapravo, prilično jednostavan i brz, a baš slastan ručak.
POPEČCI OD TIKVICA S GRČKIM JOGURTOM
UTORAK
Kada nemate ništa u hladnjaku, u zdjeli s voćem sigurno imate limun. Dodajte mu još nekoliko sastojaka, skuhajte tjesteninu i dobili ste više nego ukusno jelo.
SRIJEDA
Dobar gulaš uvijek volimo vidjeti na stolu, posebice kada ga napravimo u većoj količini pa poslužujemo čak dva dana. Uz tanjur ovog jela, poslužiti možete palentu, knedle od kruha ili samo krišku kruha...
GULAŠ OD GOVEDINE S KRUMPIROM I POVRĆEM
ČETVRTAK
Salata s piletinom i voćem također može biti ukusan, brz obrok usred dana. Osim jagoda, koje je sada ipak nešto teže pronaći, napraviti je možete i s breskvama ili marelicama.
SALATA S PILETINOM, JAGODAMA, AVOKADOM I ORASIMA
PETAK
A crni rižoto također nam je jedno od omiljenih jela, posebice ljeti. Poslužite ga uz zdjelu sezonske salate i imate kompletan ručak kojeg će se tražiti porcija više.
SUBOTA
Ako ne znate kako pripremati tikvice, zapečene sa sirom i cherry rajčicama uvijek su dobra ideja. Priprema nije komplicirana, a mogu biti i prilog, ali dobro glavno jelo.
TIKVICE ZAPEČENE SA SIROM I CHERRY RAJČICAMA
NEDJELJA
Piletina, rajčice i masline kombinacija bez koje nema greške. Uz ovo jelo poslužite rižu, tjesteninu, krumpir, palentu, proso...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....