Kada više ne znate što biste kuhali, punjene tikvice uvijek će biti dobra ideja. Volimo ih zato što punjenje uvijek možemo prilagoditi sastojcima koje imamo u hladnjaku pa tako često, osim mljevenog mesa, koristimo i, primjerice, leću, heljdu ili rižu s povrćem, a dobra opcija je i samo pirjano povrće s velikom količinom sira, koji se lijepo rasteže kada se zapeče. Mogućnosti je nebrojeno mnogo, a u nastavku vam ostavljamo tri provjerena recepta kojima se i sami volimo vratiti.
BEZMESNA VARIJANTA
Kada napravite sataraš, osim uz rižu, komad mesa i slično, poslužiti ih možete i kao dio punjenja u tikvicama. Recept nam je svojevremeno ustupila Nastasja Chiara Petrić i od tada nam je jedna od dražih ljetnih ideja za jednostavan ručak.
TIKVICA I KOBASICA
Kada ne stignete na tržnicu po svježe meso, a nemate ga ni u zamrzivaču, za punjenje vrlo lako možete iskoristiti i kobasice. Kombinirajte ih s omiljenim začinima, a na kraju sve pospite s većom količinom parmezana.
PUNJENE TIKVICE NA ARGENTINSKI
"Jedno od omiljenih jela u Argentini su zapaillitos, to su male okrugle tikvice koje punimo mljevenim mesom i začinima, dodajemo puno sira pa onda ubacimo u pećnicu", rekla nam je Argentinka Flavia Rippa Matosin kada smo je nedavno posjetili u njezinom zagrebačkom domu.
Ovo jelo podsjeća na klasik, ali s dodatkom malo drugačijih začina i svakako je jedno od onih koje vrijedi isprobati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....