Ovaj izdašni i praktični sushi u svojim su kimonima nosili samuraji i jeli ga iz ruke jašući na konjima. Danas ga još često japanski učenici nose kao užinu u školu. Restorani ga u pravilu ne poslužuju.
ONIGIRI KATSU AGE EBI
(katsu age = prženo u dubokom ulju; ebi = kozica)
Trebat će vam:
100 g skuhane sushi riže, nezačinjene
30 g repova kozica, prokuhanih
2 g srirache
2 g majoneze
300 g panko mrvica
Priprema:
Kozice usitniti i začiniti po želji, oblikovati male polpete širine 3-4 cm i uvaljati ih u panko mrvice. Ostaviti tako na hladnom najmanje 30 minuta. Nakon što se smjesa dobro povezala, kratko pržiti u suncokretovu ulju. Dobro ocijediti na papirnatom ubrusu. Skuhati sushi rižu i začiniti furikake mješavinom (alga nori, tostirani sezam, shiso…). Oblikovati u ruci mali disk i na sredinu staviti punjenje po želji. Pažljivo zatvoriti u kuglicu, zatim oblikovati u formu trokuta debljine dva prsta. Na donji dio staviti list nori alge za lakše držanje onigirija prilikom konzumacije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....