PROBAJ OVO

Rebarca najprije pecite dugo i sporo u pećnici, a zatim završite na grillu

 Deposit Photos/
Iako će vam oduzeti nešto više vremena, rebarca na ovaj način uvijek se isplati pripremiti
Iako će vam oduzeti nešto više vremena, rebarca na ovaj način uvijek se isplati pripremiti

Trebat će vam:

svinjska rebarca

5 žlica kečapa

1 žlica senfa

5 žlica smeđeg šećera

3 žlice jabučnog octa

3 protisnuta režnja češnjaka

1 žličica čilija u prahu (po želji)

2 žličice crvene paprike (plus 2 za početak)

200 ml vode ili temeljca po želji

sol i papar

ulje

Priprema:

Rebarca najprije natrljajte soli, paprom i crvenom paprikom. Prekrijte folijom i ostavite da stoje u hladnjaku, najbolje preko noći. Meso zatim stavite u posudu za pečenje, poprskajte uljem, prekrijte i pecite na 130 stupnjeva oko 2-3 sata, ovisno o veličini rebarca. Za to vrijeme, sve sastojke osim rebarca i ulja, ubacite u lonac i kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta, dok ne dobijete gusti umak. Dobivenim umakom premažite pečena rebarca. Stavite ih na grill i zapecite 10-ak minuta sa svake strane, uz povremeno premazivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 08:17