KLASIK

Recept za patlidžane punjene mljevenim mesom i zapečene u umaku od rajčice

 From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto
Ovo jelo poslužiti možete uz prilog po želji, ali zapravo će dovoljna biti već i samo zdjela sezonske salate
Ovo jelo poslužiti možete uz prilog po želji, ali zapravo će dovoljna biti već i samo zdjela sezonske salate

Trebat će vam:
400 g mljevenog mesa
1 glavica luka
4 režnja češnjaka
malo muškatnog oraščića
čili
malo kumina
1 žlica koncentrata rajčice
4-5 patlidžana
maslinovo ulje
umak od rajčice
bosiljak
sol i papar
Priprema:
Na maslinovu ulju prvo pirjajte sitno sjeckani luk. Kada dobije boju, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i meso. Pirjajte dok meso ne poprimi boju. Začinite muškatnim oraščiće, kuminom, čilijem, koncentratom rajčice, soli i paprom. Po potrebi dodajte malo vode i pirjajte dok tekućina ne ispari. Za to vrijeme izdubite patlidžan i meso koje vam ostane iz sredine, nasjeckajte i ubacite u meso koje se pirja. Patlidžane premažite maslinovim uljem i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na 10-ak minuta, i to u posudu u koju ste stavili umak od rajčice, bosiljak, sol i papar. Nakon 10-ak minuta, izvadite iz pećnice, napunite patlidžane mesnim punjenjem, pospite s malo sira po želji i vratite u pećnicu na još 15-ak minuta. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 11:29