RUČAK U UREDU

RUČAK KOJI NOSIMO NA POSAO: Calzone s porilukom

Tko kaže da na poslu jedino možete potrošiti hrpu novca da biste pojeli kvalitetan obrok ili otići po obližnji slanac?
Tko kaže da na poslu jedino možete potrošiti hrpu novca da biste pojeli kvalitetan obrok ili otići po obližnji slanac?

Za nadjev:

100 ml maslinova ulja
500 g poriluka
200 g mozzarelle
sol
papar

Za tijesto:

500 g glatkog brašna
1 pakiranje suhog kvasca
žličica šećera
žličica soli
topla voda

Na maslinovom ulju prodinstajte poriluk. Posolite ga i popaprite. Ostavite da se ohladi. Tijesto napravite tako da pomiješate brašno, kvasac, sol i šećer. Dodajite toplu vodu dok se ne formira tijesto koje vam se neće lijepiti po rukama. Dodajte još brašna ako je potrebno da razvaljate tijesto. Formirajte krugove od tijesta, promjera 20-ak cm, napunite s porilukom, pospite mozzarellom i dobro zatvorite. Pecite na plehu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje oko 35 minuta na 170 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 09:14