![biodinamika_gnoj1-281008](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/1/31/12/biodinamika_gnoj1-281008.jpg)
Ljut je, aromatičan, ali fantastičan: jača imunitet, tjera gripu, čisti organizam i savršeno se uklapa slatka i slana jela.
Sladoled od pečene šljive i meda
Sladoled od sada više nije rezerviran samo za ljetne mjesece. Jesenska verzija omiljene ljetne slastice koju jednostavno možete pripremiti i unutar svoja četiri zida.
![Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/22/14/djumbir_sladoled1-011014.jpg)
Pečeno povrće
Dobar stari klasik na novi način!
![Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/22/14/djumbir_bundeva4-011014.jpg)
Marinirana svinjetina s chutneyem
Kod mariniranja budite strpljivi kako bi se svi okusi proželi.
![Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/22/14/djumbir_meso2-011014.jpg)
Liker od limuna, đumbira i ružmarina
Ovaj liker možete poslužiti u čaju i u korijenu suzbiti prehladu ili poslužiti s rumom za večernja druženja uz obitelj.
![Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/22/14/djumbir_napitak2-011014.jpg)
Čokoladna torta s crnim paprom
Ova torta drži vlažnost i do pet dana će biti vrlo sočna ako je držite na sobnoj temperaturi umotanu u aluminijsku foliju.
![Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/22/14/djumbir_torta1-011014.jpg)
Riblji popečci sa začinskim biljem
Aromatizirajte svoju ribu i garantiramo vam da će se vaši klinci otimati za ove zalogaje!
![Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/22/14/djumbir_riba2-011014.jpg)
Zdravi cupcakesi s grčkim jogurtom i đumbirom
Količinu ulja smanjili smo na 150 ml te dodali 70 ml jabučnog soka, za zdraviju varijantu.
![Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/22/14/djumbir_kolac1-011014.jpg)