GOTOVO U SAT VREMENA

Sir i šunka ili čvarci i luk? Napravili smo ova brza peciva koja se ne dižu i oduševili ekipu

 Neja Markicevic/Cropix/Marko Miscevic/Cropix
Ako volite topla peciva, ali izbjegavate raditi dizana tijesta, ova peciva mogla bi biti vaša nova najdraža kulinarska avantura

Napravili smo engleske scones i američke biscuits i, bez lažne skromnosti, oduševili ekipu koja ih je probala. Za pripremu će vam trebati nekoliko sastojaka, a dizanje nije potrebno pa tako u toplim pecivima možete uživati u manje od sat vremena.

Scones su inače škotske pogačice koje obožavaju u cijeloj Velikoj Britaniji i u slatkoj varijanti, s džemom i tučenim vrhnjem, često se poslužuju uz čaj. Tijesto za scones nešto je gušće od onog za biscuits, koje je mekše i laganije, ali su obje varijante ukusne i, ono najvažnije, više nego jednostavne za pripremu.

POGAČICE S MLADIM LUKOM I ČVARCIMA

image
Marko Miscevic/Cropix/

Prije nego što krenete mijesiti tijesto, dobro je dodati i kako su scones iznutra zbijeniji, a izvana hrskaviji, dok su biscuits pahuljasti i imaju slojeve koje je lako razdvojiti pa su dobra opcija za punjenje različitim dodacima. Osim toga, Amerikanci ih često poslužuju i uz razne umake i juhe. U nastavku ostavljamo video recept za scones sa sirom i šunkom, tu je i recept za biscuits s mladim lukom i čvarcima, a ako u potpunosti želite izbjeći mesne dodatne, okušajte se u pripremi brzih, mekanih peciva s batatom.

POGAČICE SA SIROM I ŠUNKOM

POGAČICE S BATATOM

image
Lidija Lončarić/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:06