GOTOVO U SAT VREMENA

Sir i šunka ili čvarci i luk? Napravili smo ova brza peciva koja se ne dižu i oduševili ekipu

 Neja Markicevic/Cropix/Marko Miscevic/Cropix
Ako volite topla peciva, ali izbjegavate raditi dizana tijesta, ova peciva mogla bi biti vaša nova najdraža kulinarska avantura
Ako volite topla peciva, ali izbjegavate raditi dizana tijesta, ova peciva mogla bi biti vaša nova najdraža kulinarska avantura

Napravili smo engleske scones i američke biscuits i, bez lažne skromnosti, oduševili ekipu koja ih je probala. Za pripremu će vam trebati nekoliko sastojaka, a dizanje nije potrebno pa tako u toplim pecivima možete uživati u manje od sat vremena.

Scones su inače škotske pogačice koje obožavaju u cijeloj Velikoj Britaniji i u slatkoj varijanti, s džemom i tučenim vrhnjem, često se poslužuju uz čaj. Tijesto za scones nešto je gušće od onog za biscuits, koje je mekše i laganije, ali su obje varijante ukusne i, ono najvažnije, više nego jednostavne za pripremu.

POGAČICE S MLADIM LUKOM I ČVARCIMA

image
Marko Miscevic/Cropix/

Prije nego što krenete mijesiti tijesto, dobro je dodati i kako su scones iznutra zbijeniji, a izvana hrskaviji, dok su biscuits pahuljasti i imaju slojeve koje je lako razdvojiti pa su dobra opcija za punjenje različitim dodacima. Osim toga, Amerikanci ih često poslužuju i uz razne umake i juhe. U nastavku ostavljamo video recept za scones sa sirom i šunkom, tu je i recept za biscuits s mladim lukom i čvarcima, a ako u potpunosti želite izbjeći mesne dodatne, okušajte se u pripremi brzih, mekanih peciva s batatom.

POGAČICE SA SIROM I ŠUNKOM

POGAČICE S BATATOM

image
Lidija Lončarić/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 22:06