PROVJERENI RECEPTI

Srdele su se vratile u ribarnice, ovih 7 prejednostavnih jela možete napraviti još danas

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix
Jeftina riba nikad nije bila bolja, napravite paštetu, spojite je s tjesteninom ili ubacite u pećnicu

S krajem svibnja i prvim danom lipnja završila je jednomjesečna obustava ribolova srdele i inćuna okružujućim mrežama plivaricama. Kako piše Glas Istre, ovaj termin obustave ribolova uveden je kao zaštita inćuna u vrijeme njegova mriještenja.

"Prvi lovostaj na sitnu plavu ribu trajao je od 25. prosinca prošle do 28. veljače ove godine, kada se mrijestila srdela. Bilo kako bilo, ljubitelji plodova mora zaželjeli su se plave ribe koja je i cjenovno najprihvatljivija, a mogla bi biti i jeftinija. Ribari je na veliko prodaju po pet kuna, a na ribarnicama dostiže 20, a one veće i do 30 kuna za kilogram", piše Glas Istre.

S obzirom na to da je plava riba ponovno dostupna u ribarnicama, dobro je prisjetiti se naših provjerenih recepata koje možete isprobati već danas.

JEDNOSTAVAN I JEFTIN RUČAK

Donosimo tako recepte za brzu, a ukusnu paštetu od srdela koju možete ponijeti i na izlet ili posao, ali i poslužiti je za doručak ili druženje s prijateljima uz grisine i krekere. Tu je i neizostavna kombinacija srdela s krumpir salatom, a donosimo i recept za srdele na špicu s blitvom na fažol. Na istoj poveznici naći ćete i recept za zeljena na tabak sa šalšom, jelo koje će na najljepši način zaokružiti skroman riblji ručak.

PAŠTETA OD SRDELA

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

SRDELE S KRUMPIR SALATOM

image
Gregor Jeric/

SRDELE NA ŠPICU S BLITVOM NA FAŽOL

image
Tom Dubravec/ Cropix/

ZA ONE KOJI UVIJEK ŽURE, ALI I ONE ZNATIŽELJNE

Ako ste u žurbi, uvijek dobra ideja su špageti sa srdelama i kruhom, dok za roštilj birajte jednostavne i provjereno dobre kombinacije poput ražnjića sa srdelama i cherry rajčicama. U slučaju da u obitelji imate izbirljivce, sa srdelama iz pećnice ne možete pogriješiti, a one odvažnije u kuhinji mogle bi pak zainteresirati srdele u soli.

ŠPAGETI SA SRDELAMA I KRUHOM

image
Privatna Arhiva/

RAŽNJIĆI SA SRDELAMA

image

srdele na ražnjiću

SRDELE IZ PEĆNICE

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

SRDELE U SOLI

image
Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. ožujak 2024 06:37