DOBRI ZALOGAJI

Stanley Tucci ima odličan recept za sendvič od tune koji bismo rado ponijeli na plažu

Stanley Tucci odlučio je podijeliti jedan od svojih najdražih sendviča iz studentskih dana - jednostavan, ali izuzetno ukusan s tunom i sirom koji je savršen za tople ljetne dane

Poznati glumac i ljubitelj dobre hrane Stanley Tucci prisjetio se jednog jednostavnog, ali omiljenog recepta iz studentskih dana sendviča s tunom iz konzerve i sirom. A kada najviše volimo senvič od tune? Pa na tople ljetne dane. Ovaj sendvič, koji se može napraviti za svega pet minuta, postao je Tuccijev favorit za brzi i ukusan obrok. "Bivša djevojka mi je pokazala ovaj recept i u početku mi je zvučao čudno, ali kad sam ga probao, totalno sam promijenio mišljenje," ispričao je Tucci u kratkom videu na svom Instagramu. Glavni sastojci su tuna u salamuri pomiješana s nasjeckanim lukom i celerom, začinjena majonezom, soli i malo papra. Za sir, on bira švicarski ementaler, koji daje posebnu notu ovom sendviču.

Zanimljivo je da se oko dodataka vodi mala debata, naime Tucci ne voli kisele krastavce u sendviču, dok njegova supruga misli da im baš oni daju onaj savršeni kontrast. Kada slaže sendvič, on prvo namaže smjesu tune na kruh, zatim stavi dvije kriške sira, poklopi i vanjsku stranu premaže maslacem prije nego što ga kratko tostira ili ispeče na grill tavu 2-3 minute. Rezultat? Brz i ukusan obrok koji osvaja.

Sendvič s tunom by Stanley Tucci

Trebat će vam:

  • 2 kriške kruha
  • tuna iz konzerve
  • luk (sitno nasjeckan)
  • stabljika celera (sitno nasjeckana)
  • majoneza
  • sol
  • papar
  • kiseli krastavci (po želji)
  • 2 kriške ementalera
  • maslac (za premazivanje)
image
Lauripatterson/Getty Images

Priprema:
Pomiješajte tunu iz konzerve s nasjeckanim lukom, celerom, majonezom, solju i paprom. Namažite tu smjesu na kriške kruha. Prekrijte smjesu kriškama ementalera. Po želji dodajte kiseli krastavac. Vanjsku stranu kruha premažite maslacem. Ispecite sendvič u tosteru ili na grill tavi 2-3 minute dok ne postane zlatno-smeđi i sir se rastopi. Poslužite odmah i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 03:44