Poznati glumac i ljubitelj dobre hrane Stanley Tucci prisjetio se jednog jednostavnog, ali omiljenog recepta iz studentskih dana sendviča s tunom iz konzerve i sirom. A kada najviše volimo senvič od tune? Pa na tople ljetne dane. Ovaj sendvič, koji se može napraviti za svega pet minuta, postao je Tuccijev favorit za brzi i ukusan obrok. "Bivša djevojka mi je pokazala ovaj recept i u početku mi je zvučao čudno, ali kad sam ga probao, totalno sam promijenio mišljenje," ispričao je Tucci u kratkom videu na svom Instagramu. Glavni sastojci su tuna u salamuri pomiješana s nasjeckanim lukom i celerom, začinjena majonezom, soli i malo papra. Za sir, on bira švicarski ementaler, koji daje posebnu notu ovom sendviču.
Zanimljivo je da se oko dodataka vodi mala debata, naime Tucci ne voli kisele krastavce u sendviču, dok njegova supruga misli da im baš oni daju onaj savršeni kontrast. Kada slaže sendvič, on prvo namaže smjesu tune na kruh, zatim stavi dvije kriške sira, poklopi i vanjsku stranu premaže maslacem prije nego što ga kratko tostira ili ispeče na grill tavu 2-3 minute. Rezultat? Brz i ukusan obrok koji osvaja.
Sendvič s tunom by Stanley Tucci
Trebat će vam:
- 2 kriške kruha
- tuna iz konzerve
- luk (sitno nasjeckan)
- stabljika celera (sitno nasjeckana)
- majoneza
- sol
- papar
- kiseli krastavci (po želji)
- 2 kriške ementalera
- maslac (za premazivanje)
Priprema:
Pomiješajte tunu iz konzerve s nasjeckanim lukom, celerom, majonezom, solju i paprom. Namažite tu smjesu na kriške kruha. Prekrijte smjesu kriškama ementalera. Po želji dodajte kiseli krastavac. Vanjsku stranu kruha premažite maslacem. Ispecite sendvič u tosteru ili na grill tavi 2-3 minute dok ne postane zlatno-smeđi i sir se rastopi. Poslužite odmah i uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....