RECEPTI

ŠTO S OSTACIMA NAKON USKRSA? Šest sjajnih ideja kako iskoristiti sve što vam je ostalo nakon blagdana!

 Marko Miščević
Ne mrštite se kad vidite koliko vam je kuhanih jaja ostalo, nego ukradite nam ideju pa usput kreirajte i neku vašu varijantu jela.

Kuha: Slavica Šagolj

Kuhanje jaja za Uskrs događaj je koji zabavlja cijelu moju obitelj. Moje prvo pitanje uvijek je - koliko ih staviti kuhati? Bude tu svakakvih brojki koje, naravno, ignoriram i kao svaka osoba koja vlada svojom kuhinjom radim po svom. E tu je zamka, jer naravno uvijek mislim da će ih faliti pa dodam još dva komada više, ma ne pet više da ne zafali. Jer uvijek mi se mota po glavi misao što ako se mojim gostima osladi hrana, a na tanjuru više nema ničega…

To je situacija koju nitko ne želi doživjeti za svojim stolom. Uglavnom, krajnji rezultat je košarica puna kuhanih jaja, a ja sam uslijed pomnog proračuna naravno zaboravila i na pisanice koje su donijeli gosti... Budući da mi se takva situacija ponavlja gotovo nakon svakog Uskrsa, netom poslije kuhanja i bojanja (naravno u luku, prahu cikle ili koprive koji se mogu nabaviti u specijaliziranim dućanima sa začinima) jaja stavljam odmah u hladnjak jer tako mogu stajati i do sedam dana. A, kad završe blagdani smišljam recepte kako iskoristiti višak.

Salata s tjesteninom i kuhanim jajima

Marko Miščević

Pita od lososa i kuhanih jaja

Marko Miščević

Sendvič s kuhanom šunkom i jajima

Marko Miščević

Jaje u omotaču od mljevenog mesa

Marko Miščević

Tortilja s piletinom i kuhanim jajima

Marko Miščević

Krumpir u foliji s kuhanim jajima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 07:05