DOBRE IDEJE

ŠUNKA I PISANICE NA MENIJU SU I NAKON USKRSA: Od uskrsne gozbe preostalo je namirnica za još neka fina jela!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Najljepši doručak u godini svi želimo još malo produljiti i već unaprijed znamo da će nam ostati jaja, šunke, mladoga luka...

Što s ostacima nakon Uskrsa? Sigurno vam je u hladnjaku ostao koji “pušlek” tikvica, vezica mladog luka, a sretnicima i komadić šunke ili pečenja od ponedjeljka. Oni lukaviji, koji su se unaprijed pripremili na to da će nakon najvećeg nam blagdana pripremati ukusna jela od ostataka, već su prethodno skuhali i (prirodnim bojama) obojili koje jaje više. Pametno, jer od tvrdo kuhanih jaja daju se napraviti zaista maštovita jela. Za one koji su se opskrbili “materijalom”, ali nedostajem im poneka zanimljiva ideja, donosimo ih šest. Za svakoga ponešto; salate za one koji misle da je vrijeme za nešto laganije obroke, a složenci i mesna jela za one koji hrabro nastavljaju dalje.

Složenac od kruha i šunke

Zagreb, 290319.
Uskrsna jela za prilog Koohaca magazina Dobra hrana.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Jaje u omotaču od mljevenog mesa

Marko Miščević

Salata od graška i šunke

Marko Miščević

Sendviči s ostacima pečenja

Zagreb, 270217.
Urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic napravila je 5 jela; 5 brzih rucaka u radnom tjednu od ponedjeljka do petka. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Pastirska pita

Zagreb, 290319.
Uskrsna jela za prilog Koohaca magazina Dobra hrana.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:26