7 JELA ZA 7 DANA

Teletina u umaku od gljiva, zapečeni grah i slani muffini favoriti su s ovotjednog menija

 Fomaa
Ovotjedni meni pravi je dokaz da priprema bogatih i zasitnih jesenskih jela ne mora biti komplicirana

Nakon što smo ljetne salate i druge lagane tanjure ostavili iza sebe i u potpunosti se okrenuli jesenskim delicijama koje griju na najslasniji način, tjedan smo odlučili započeti brzom pitom od lisnatog tijesta. Volimo je zbog činjenice da u nju možemo upakirati baš sve ostatke iz hladnjaka, a uvijek ispadne slasno i zasitno. Nakon brze pite, nastavljamo s kremastim ručkom u kojem glavnu ulogu igra cvjetača, a zatim u srijedu radimo bogati zapečeni grah na nešto drugačiji način.

Četvrtak smo rezervirali za jesenski klasik, punjenu buču, a u petak radimo slasnu tjesteninu za koju je potrebno tek nekoliko sastojaka koje zasigurno imate u hladnjaku i smočnici. U subotu radimo sočne i zasitne muffine s palentom i kobasicom, a u nedjelju uživamo u jednostavnom, a okusom bogatom umaku od gljiva i teletini te ih poslužujemo uz prilog po želji. Recepte za svih sedam jela potražite u nastavku!

PONEDJELJAK

PITA OD LISNATOG TIJESTA I INĆUNA

image
Shutterstock

UTORAK

KREMASTA CVJETAČA

image
Deposit Photos

SRIJEDA

ZEPEČENI GRAH S KRUHOM

image
Dusan Zidar

ČETVRTAK

PUNJENA BUČA

image
Deposit Photos

PETAK

TJESTENINA S RIBOM IZ KONZERVE

image
Alleko

SUBOTA

MUFFINI S PALENTOM I KOBASICOM

image
Fomaa

NEDJELJA

TELETINA U UMAKU OD GLJIVA

image
Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:55