BRZO I SLASNO

Zapečeni grah danas napravite na malo drugačiji način i iskoristite ostatak starog kruha

 Dusan Zidar/
U slučaju da vam je preostalo kruha koji nikako ne možete potrošiti, okušajte se u pripremi ovog slasnog jela

Trebat će vam:

300 g kuhanog graha
2 mrkve
1 komad korijena celera
2 paprike
1 žličica koncentrata rajčice
1 komad slanine
2 žličice slatke crvene paprike
1 lovorov list
1 žličica sušenog timijana
suho meso ili kobasice prema želji
temeljac
stari kruh
sol i papar

Priprema:

Na malo maslinova ulja najprije dobro zažutite luk. Dodajte mu na kolutiće nasjeckanu mrkvu, sjeckani korijen celera i papriku. Dodajte i slaninu pa pustite da se sve zajedno pirja oko 10 minuta. Začinite crvenom paprikom, dodajte lovorov list i timijan, koncentrat rajčice, kobasice i sušeno meso. Dodajte temeljac i krčkajte dok povrće ne omekša. Začinite soli i paprom. Na kraju dodajte grah. Dobro promiješajte i kuhajte dok se tekućina ne reducira. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stari kruh nasjeckajte na kockice, stavite ga u zdjelu i poprskajte maslinovim uljem. Grah prebacite u vatrostalnu zdjelu, a po vrhu posipajte kockice kruha. Sve zajedno pecite na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta, ili dok kruh ne poprimi boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 11:07