Spaghetti alla Puttanesca
Trebat će vam:
400 g špageta
3 žlice maslinovog ulja
3 do 4 češnja češnjaka (narezana na listiće)
6 do 8 fileta slanih inćuna (nasjeckanih)
1 žlica kapara
120 g crnih maslina (bez koštica, narezane)
400 g pelata ili 300 ml pasate
½ do 1 žličice čili pahuljica (po želji)
sol i papar
svježi peršin (sitno sjeckan)
Priprema:
Dok u velikom loncu prokuhavate dobro posoljenu vodu i stavljate špagete da se kuhaju al dente, u široj tavi zagrijte maslinovo ulje pa kratko propržite narezani bijeli luk. Čim zamiriše, dodajte nasjeckane inćune i miješajte dok se ne rastope u ulju, zatim umiješajte čili pahuljice, kapare i narezane crne masline pa sve zajedno kratko prodinstajte. U tavu zatim ulijte pelate ili pasatu, lagano posolite i popaprite, pa pustite da umak kuha desetak minuta, dok ne postane gušći i aromatičan. Kada su špageti kuhani, prebacite ih direktno u umak, dodajte malo sačuvane vode od kuhanja i sve dobro promiješajte da se umak ravnomjerno obmota oko tjestenine. Jelo pospite sitno sjeckanim svježim peršinom i parmezanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....