BRZO I UKUSNO

Tjedan započnite okusima Italije, ovaj klasik gotov je za samo 30 minuta

Mirisna, pikantna i neodoljivo mediteranska, špageti alla Puttanesca savršeno su jelo za početak tjedna kada želite nešto brzo, jednostavno i prepuno okusa

Spaghetti alla Puttanesca

Trebat će vam:

400 g špageta

3 žlice maslinovog ulja

3 do 4 češnja češnjaka (narezana na listiće)

6 do 8 fileta slanih inćuna (nasjeckanih)

1 žlica kapara

120 g crnih maslina (bez koštica, narezane)

400 g pelata ili 300 ml pasate

½ do 1 žličice čili pahuljica (po želji)

sol i papar

svježi peršin (sitno sjeckan)

Priprema:

Dok u velikom loncu prokuhavate dobro posoljenu vodu i stavljate špagete da se kuhaju al dente, u široj tavi zagrijte maslinovo ulje pa kratko propržite narezani bijeli luk. Čim zamiriše, dodajte nasjeckane inćune i miješajte dok se ne rastope u ulju, zatim umiješajte čili pahuljice, kapare i narezane crne masline pa sve zajedno kratko prodinstajte. U tavu zatim ulijte pelate ili pasatu, lagano posolite i popaprite, pa pustite da umak kuha desetak minuta, dok ne postane gušći i aromatičan. Kada su špageti kuhani, prebacite ih direktno u umak, dodajte malo sačuvane vode od kuhanja i sve dobro promiješajte da se umak ravnomjerno obmota oko tjestenine. Jelo pospite sitno sjeckanim svježim peršinom i parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 17:47