HRVATSKA-ARGENTINA

Top 5 grickalica za gledanje utakmice koje se odlično slažu uz pivo, svi će vas tražiti recepte

 Berislava Picek/Cropix/Biljana Blivajs/Lidija Lončarić
Želite li da vas ekipa već danas proglasi domaćicom ili domaćinom godine, razmislite o pripremi ovih pet predobrih grickalica

Svi već dobro znamo kako se danas u 20 sati pred malim ekranima zauzimaju najbolje pozicije kako bismo još jednom bodrili hrvatske nogometaše. U slučaju da utakmicu ne gledate u kafiću ili na otvorenom već ste ekipu pozvali u svoj dnevni boravak, možda je pravo vrijeme da se uhvatite miješenja i pripremite hrskave zalogaje koji se, naravno, odlično slažu uz pivo. Na popis smo uvrstili slane grickalice koje vrlo lako možete rasporediti u nekoliko zdjelica ili tanjura, a naš je savjet i da odmah pripremite duplu dozu kako na najnapetijem dijelu utakmice hrane ne bi ponestalo. Ove grickalice možete poslužiti same ili uz kakvu dobru platu ili dipove. Kada ste obavili sav posao, ekipu svakako natjerajte da se pobrine za tekuća pitanja.

POJEDNOSTAVLJENE ČVARKUŠE

Ne brinite, priprema ovih čvarkuša neće vam oduzeti cijeli dan, a mogle bi biti veliki hit među ljubiteljima čvaraka, ali i slanine. Umjesto klasične, razlistane varijante, jednostavno umijesite tijesto, dodajte čvarke i slaninu, ispecite i uživajte dok su još vruće.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

PERECI I PIVO SU ODLIČAN PAR

Perece možete kupiti, a možete ih i napraviti na prilično jednostavan način. Umijesite tijesto od nekoliko sastojaka koje zasigurno imate kod kuće i, ako pri ruci nemate oblik pereca, jednostavno ih oblikujte modlicama za kekse. Napravite ih manje kako bi bili taman dovoljni za jedan zalogaj.

RECEPT ZA PERECE

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

SLANI KEKSI OD DVA SASTOJKA

U slučaju da nakon posla jurite kući i nemate previše vremena za pripremu hrane za goste, nemojte odmah pomisliti na čips i kikiriki iz supermarketa već razmislite o ovim jednostavnim slanim keksima od dva sastojka. U dućanu zaobiđite policu s grickalicama, kupite paket ili dva lisnatog tijesta i pesto (a možete ga i napraviti sami) pa napravite ove prejednostavne kekse koji su gotovi za manje od sat vremena. Osim pestom, puniti ih možete i sirnim namazom ili svježim sirom, različitim tvrdim sirevima, začinskim biljem, pa čak i šunkom.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Lidija Lončarić/

NAJHRSKAVIJI ČIPS

Za one kojima se baš i ne odlazi do trgovine, a u smočnici imaju dva, tri batata i krumpir, dobra opcija bit će hrskavi domaći čips. Radite li veće količine, ovo bi vam moglo oduzeti nešto više vremena, no kada ekipa krene hrskati i hvaliti vašu grickalicu, znat ćete da se isplatilo. Za rezanje koristite ribež ili mandolinu kako biste si dodatno olakšali posao, a čips možete poslužiti uz jednostavan dip recept za koji također možete pronaći na poveznici u nastavku.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix/

ŠTAPIĆI KOJI SE NE ODBIJAJU

Još jedan favorit za ljubitelje čvaraka mogli bi biti ovi slani štapići sa sirom. Napraviti ih možete i u formi krekera i poslužiti uz dip na bazi svježeg sira, vrhnja, mladog luka i mljevene crvene paprike ili jednostavno razvaljati tijesto pa rezati štapiće poput nas. Koristite sir intenzivnijeg okusa, poput cheddara, a u tijesto možete dodati i začinsko bilje po želji.

ŠTAPIĆI SA SIROM I ČVARCIMA

image
Lidija Lončarić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:31