ŠTO KUHATI?

Trokuti sa sirom, grah varivo, rolice sa špinatom i riblja juha favoriti su s ovotjednog menija

 Pinkybird/Getty Images/istockphoto
Radimo i salatu s prokulicama i slaninom, pureće polpete i koljenicu s kiselim kupusom

Temperature su pale, a mi smo se na početku još jednog tjedna odlučili zagrijati kraj tople pećnice. Ovotjedni meni tako započinjemo jednostavnim trokutima sa svježim i feta sirom, a nastavljamo pravom zimskom salatom s prokulicama i slaninom. Sredinom radnog tjedna na redu je bogato grah varivo sa svinjetinom, a zatim radimo i sočne pureće polpete. Riblja juha s porilukom na meniju je u petak, a za vikend kuhamo bogati mesni umak od kojeg zatim radimo slasne rolice te sočnu, meku koljenicu uz koju se odlično slaže kiseli kupus.

PONEDJELJAK

Tjedan započnite jednostavnim, a ukusnim, hrskavim zalogajima sa svježim i feta sirom. Punjenju možete dodati i špinat ili blitvu koje ste kratko blanširali, no prije miješanja sa sirom svakako ih dobro ocijedite.

TROKUTI SA SIROM

image
Noirchocolate/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Prokulice i slanina ne moraju biti samo prilog, ovog puta od ove kombinacije napravite salatu. Ispecite ih na tavi pa napravite jednostavan, ali aromatičan dressing s tahinijem. Kombinaciji možete dodati i kuhanu heljdu.

SALATA S PROKULICAMA I SLANINOM

image
Veselovaelena/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Dobro grah varivo nikad ne odbijamo. Ovog puta radimo ga sa svinjetinom i korjenastim povrćem i to u većoj količini kako o ručku ne bismo morali brinuti niti idućeg dana. Ovo varivo najbolje se slaže uz topli domaći kruh, no poslužiti ga možete i uz kruh koji ste poprskali maslinovim uljem i zapekli pa natrljali češnjakom.

GRAH VARIVO

image
Pinkybird/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

U nastavku ostavljamo recept i za pureće polpete koje možete poslužiti uz prilog kao što je kus-kus, a odlična ideja bit će i ubaciti ih u jednostavan umak na bazi rajčice. Na maslinovu ulju pirjajte luk i češnjak, dodajte pelate, začinite bosiljkom, žličicom šećera, soli i papra i ubacite polpete. Ručak će biti još bolji ako u umak ubacite i do pola skuhanu tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala te jelo završite na taj način.

PUREĆE POLPETE

image
Veselovaelena/Getty Images/istockphoto

PETAK

Umjesto pržene ili ribe iz pećnice, ovog petka napravite bogatu riblju juhu od poriluka. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a poslužiti je možete uz kuhanu rižu kako biste dobili jelo nakon kojeg nećete ostati gladni.

RIBLJA JUHA S PORILUKOM

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Umjesto klasičnih lazanja, ovog puta razmislite o pripremi rolica s gustim mesnim umakom, špinatom i mozzarellom. Iako će vam motanje oduzeti nešto više vremena od klasičnog slaganja slojeva, kada ove rolice poslužite ekipi za stolom, vjerujemo, svi će vas tražiti recept.

ROLICE SA ŠPINATOM I MESNIM UMAKOM

image
Secha6271/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Pravi zimski nedjeljni ručak bit će sočna, meka koljenica u kombinaciji s kiselim kupusom. Pecite ga dugo kako bi meso omekšalo i raspadalo se na dodir, a zatim ga, osim uz kupus, poslužite i uz čašu dobrog vina.

KOLJENICA S KISELIM KUPUSOM

image
Koval Nadiya/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:31