Trebat će vam:
1 veća tikvica
400 g mljevene junetine
1 luk
3 režnja češnjaka
1 šaka bosiljka, origana, timijana
100 ml umaka od rajčice
prstohvat šećera
sol i papar
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
400 ml mlijeka
pola žličice muškatnog oraščića
maslinovo ulje
mozzarella
Priprema:
Tikvice po dužini narežite na tanke ploške, posolite i pustite da stoje 20-ak minuta kako bi otpustile tekućinu. Obrišite ih papirnatim ubrusom. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani luk, pirjajte dok ne poprimi boju pa dodajte protisnuti češnjak. Dodajte šećer. Dodajte meso i pirjajte 10-ak minuta, dok ne poprimi boju, a zatim dodajte umak od rajčice i polovicu začinskog bilja. Po potrebi dodajte malo vode ili temeljca. Začinite soli i paprom i pustite da se krčka 20-ak minuta. U drugoj posudi otopite maslac, dodajte brašno i kuhajte pet minuta miješajući dok se ne stvori lijepa pasta i zamiriše orašasto. Dodajte toplo mlijeko uz stalno miješanje i kuhajte dok ne dobijete gusti umak. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, na dno stavite malo mesnog umaka, zatim ploške tikvice, još mesnog umaka, bešamel, malo mozzarelle i ponovno ploške tikvica. Postupak ponavljajte dok ne ostanete bez svih elemenata. Pecite na 200 stupnjeva 30-ak minuta. Nakon pečenja pustite da se kratko ohladi pa poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....