JEDNOSTAVNO JE!

Za pravi kućni tulum napravite hrskave kornete pa ih napunite jednim od ovih 5 brzih sladoleda

 Anna-mari West/
Želite li stvarno impresionirati goste oko roštilja, za desert napravite brze hrskave kornete i napunite ih domaćim sladoledom

Nema do dobrog sladoleda na sparni ljetni dan, bez obzira na to nalazimo li se na vrućem gradskom asfaltu ili zelenom dvorištu vikendice, ova ledena poslastica uvijek je više nego dobrodošla. I dok vas svake godine obasipamo novim receptima za sladolede iz kućne radinosti, ovog puta donosimo vam recept za kornete koje vrlo jednostavno možete napraviti kod kuće. Bit će hrskaviji, slađi i ukusniji od onih kupovnih, a u kombinaciji s domaćim sladoledom stvorit će poslasticu koja će na druženju oko roštilja ili kakvom rođendanskom tulumu nestati prva.

image
Aleksa Torri/

Sve što vam treba je tek nekoliko svakodnevnih sastojaka poput jaja, šećera, mlijeka i brašna, a iako će vam za hrapavu površinu biti potreban aparat za kornet, hrskave primjerke bez prepoznatljivog uzorka možete napraviti i na tavi. Kada su gotovi, vrh korneta možete umočiti u otopljenu čokoladu i posipati orašastim plodovima ili, ako sladoledni tulum pripremate za najmlađe, u šarene šećerne mrvice. Napunite ih potom omiljenim okusima sladoleda i uživajte. U nastavku ostavljamo nekoliko dobrih ideja za punjenje i recept za kornet.

KREMASTI SLADOLED OD JAGODA

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

FROSE OD ROSEA I BOROVNICA ZA KUĆNI TULUM

image
Marko Miščević/Cropix/

SLADOLED OD KAVE

image
Berislava Picek/Cropix

LAŽNI SLADOLED OD ČOKOLADE I KEKSA

image
Anna Shepulova/

FROYO S MASLACEM OD KIKIRIKIJA I DŽEMOM OD JAGODE

image
Marko Miščević/Cropix/

RECEPT ZA KORNET

Za otprilike 8 korneta će vam trebati:

2 veća bjelanjka

115 g šećera

3 žlice mlijeka

100 g brašna

30 g maslaca

1 žličica ekstrakta vanilije

Prstohvat soli

Priprema:

U posudu za miksanje stavite bjelanjke, šećer, mlijeko, prstohvat soli i ekstrakt vanilije. Miksajte dok se svi sastojci ne povežu, a zatim dodajte prosijano brašno i otopljeni maslac. Pomiješajte i povežite sastojke. Tavu stavite na srednju vatru i dobro je zagrijte. Koristiti možete onu za palačinke. U tavu stavite 1,5 žlicu smjese i laganim pokretima tankom silikonskom ili metalnom špatulom je rasporedite po površini tave, baš kao kod pripreme palačinki. Pecite oko 4 do 5 minuta ili dok ne izgleda čvrsto, preokrenite i pecite još minutu do dvije s druge strane. Kada je gotovo, dobiveni disk odmah oblikujte u kornet. Rukujte pažljivo i brzo kako se kornet ne bi stisnuo prije nego ga uspijete oblikovati. Ostavite po strani i pričekajte da se stisne.

Dodatan savjet!

Kornete je dobro pojesti još isti dan, a u slučaju da ih spremate za kasnije, stavite ih u vrećice sa zip zatvaračem ili u dobro zatvorenu plastičnu posudu i držite tako najviše dva dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 22:28