PRAVA GOZBA

ZAGORSKI PURAN: Četiri recepta restorana Okrugljak koja vrište jesen!

Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Confitirani pureći batak s kremom od buče.

Nekad iznimno cijenjen na britanskom i bečkom dvoru, gotovo je pao u zaborav. Danas ima zaštićeno zemljopisno porijeklo, a njegovo je kvalitetno meso sve više prisutno u domaćim tanjurima najvećih šmekera.

Zagorski se puran uvelike razlikuje od tovljenog, a u našem restoranu pripremamo samo one iz provjerenog izvora - rekao nam je chef kuhinje zagrebačkog restorana Okrugljak Zoran Lugarić koji ga je odmah počeo pripremati. Jednog su odlučili peći cijelog, a batak i zabatak drugog završili su, naravno, na mlincima, potom su nastale fine, mekane i sočne rolade od bijelog mesa, a svidjela nam se i ideja što napraviti s ostatkom pečenke: poslužiti je kao salatu na ukiseljenim vrganjima i tikvi.

Confitirani pureći batak s kremom od buče

Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Confitirani pureći batak s kremom od buče.

 

Pečena zagorska purica

Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Punjena pureća prsa s umakom od kestena

Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Punjena pureća prsa u umaku od kestena.

Jesenska salata od mariniranih purećih prsa s bučom i vrganjima

Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Jesenska salata od mariniranih purećih prsa s bučom i vrganjima.

 

Izdvajamo

Iz drugih medija