DOBRE IDEJE

ŽELIMO HRSKAVU KORICU I ZAPEČENE RUBOVE: Ima nešto posebno u jelima iz pećnice. Zato vam dajemo deset ideja koje ćete željeti zapisati u bilježnice!

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Ima nešto posebno u jelima iz pećnice.

Nekako nam odmah počnu curiti sline kada vidimo onu zlatno žutu koricu i intenzivno zapečene rubove. Kao da nas jelo vuče da ga jedemo odmah iz protvana. Želimo da hrana u vama uvijek pobuđuje ovakve osjećaje, zato smo za vas pripremili 10 recepata iz pećnice koje ćete željeti raditi uvijek i iznova!

Srdele iz pećnice

Srdela je često nepravedno zanemarivana. Ova jeftina plava riba je najbolja pripremljena na najjednostavnije načine, a nema jednostavnije od pripreme u pećnici.

 

Pečeni krumpir i tikvice

Savršena kombinacija!

 

Marinirana pileća krilca iz pećnice

Ljutinu pilećih krilca sami regulirajte, slobodno ih malo zaljutite ako se osjećate pomalo avanturistički!

 

Punjena cikorija

Nema nam draže nego kada možemo puniti povrće!

Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
CROPIX
 

Zapečeni grah

Da ne morate stajati za štednjakom i stalno ga miješati.

 

Bakalar iz pećnice

A zašto ribu ne biste jeli svaki dan?

 

Parmigiana od patlidžana

Jednostavni temeljni recept koji će lako svaki ljubitelj obogaćivati po svom nahođenju.

eggplant parmigiana in ceramic pan gray background
Getty Images/iStockphoto
 

Zapečeni krumpir s gljivama

Sezona gljiva je započela!

 

Zapečeni oslić s cherry rajčicama

Oslić uvijek doživljavamo kao pomalo dosadnu ribu, ali oslić je sve samo ne dosadna riba!

 

Zapečena tjestenina s kozicama

Recept za brzinsku tjesteninu koji štede na vremenu, ali ne i na okusu!

 

Izdvajamo

Iz drugih medija