ŠTO PIJEMO OVIH DANA?

Adrese koje zimi ne zaobilazimo: gdje na najbolju toplu čokoladu u gradu, a gdje na top napitak s kokosom?

Nema do šalice toplog, slatkog napitka na hladnu zimsku večer

Ovih dana, kada smo iz ormara napokon izvukli kape, šalove i rukavice i, uz klasičnu kavu s mlijekom, u kafićima najviše volimo naručiti topli čaj ili, još bolje, kakav maštovitiji napitak kakvi se ovih dana nude na nekim od poznatih zagrebačkih adresa, odlučili smo s vama podijeliti svoje favorite. Potražite ih u nastavku.

Jedno od popularnijih mjesta ove zime (a i općenito) u samom centru Zagreba svakako je Express bar u Petrinjskoj ulici. Tamo, naime, baš kao i prošle, i ove zime možete uživati u odličnoj toploj čokoladi, klasičnoj ili bijeloj, koja će vas, čak i ako niste ljubitelj ovog slatkog napitka, vrlo vjerojatno ostaviti bez riječi. Pa nije uzalud prozvana najboljom toplom čokoladom u gradu već drugu godinu zaredom.

PRIČU O EXPRESS BARU PROČITAJTE OVDJE

image
Marko Miscevic/Cropix

Osim tople čokolade, ovdje kuhaju i sjajnu kavu, čajeve i rade maštovite koktele pa, ako i dolazite u društvu onih koji uvijek biraju klasiku, budite sigurni da ni oni neće ostati razočarani.

image
Marko Miscevic/Cropix/

Nekoliko koraka dalje, u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici, u Figa Gardenu, ove zime također nude nekoliko neobičnih toplih napitaka koji griju izvana i iznutra. U ponudi su topli slatki napitak sahlab s oraščićima, cimetom i kokosom, zatim chai latte koji rade od crnog čaja, đumbira, cimeta i, kako kažu, nekoliko drugih tajnih dodataka, golden latte s kurkumom, đumbirom i cimetom, black moon latte s crnim sezamom, matcha latte, a nude i kakao te premium čajeve.

image
Marko Miscevic/Cropix/

Svaki od ovih aromatičnih napitaka dobar je izbor za one koji s vremena na vrijeme vole isprobati nešto novo i drugačije. Dobro je dodati i kako smo o Figa Gardenu pisali 2022. godine, a cijelu priču pronađite ovdje.

Također, u Figa Gardenu se uskoro održava i latte art natjecanje na koje pozivaju sve zainteresirane, a više informacija možete pročitati ovdje.

image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:07