Ideje za pod bor

Blagdanski gastro shopping vodič: Evo što možete pokloniti omiljenom gurmanu za 60 eura

Veći iznos omogućuje vam da nabavite neke ozbiljno dobra kuhinjska pomagala ili pak poklonite neko iskustvo

Već ste pomno proučili naše prijedloge što foodiejima možete kupiti za iznos od 15 eura, no vašim izbirljivim ukućanima ne odgovara ništa iz te kategorije, kao ni odabir poklona vrijednosti do 30 eura? Srećom da ste na vrijeme počeli odvajati sredstva za božićne poklone i sada, kada je došao trenutak da odlučite čime ćete razveseliti svoje bližnje, imate malo više prostora u budžetu da se poigrate. U nastavku donosimo izvrsne prijedloge za gadgete i iskustva koja će razveseliti gurmane u vašoj blizini, a za koje je potrebno izdvojiti maksimalno do 60 eura! A naravno, ako vam se nešto posebno svidi, uvijek to možete i sebi pokloniti. Zaslužili ste!

POKLONI DO 60 EURA

Taman artisan chocolates degustacijske radionice

Cijena: od 39 do 49 €
Gdje kupiti: web stranica Taman Chocolates

Osim što su čokolade Stiva Kahline i Sanje Vladović same po sebi odličan poklon, želite li nekoga dodatno počastiti, zašto mu ne biste darovali radionicu degustacije čokolade? Klasičan izbor za nekoga tko želi nešto naučiti o tome kako nastaje čokolada svakako je radionica kušanja čokolada kontroliranog podrijetla, a radionica sparivanja koktela i čokolade, koja se odvija u Express baru Ivana Leke u centru grada odlična je prilika da malo proširite vidike i otkrijete nešto novo i neočekivano ukusno!

image

Radionica "MIKSOLOGIJA: sparivanje koktela i čokolada" nastala u suradnji Taman Artisan Chocolates i Express bara

Ivan Leko/Express Bar

Stroj za tjesteninu

Cijena: 39,82 €
Gdje kupiti: Emmezeta

Pravi zaljubljenici u kuhanje vrisnut će od sreće kada im darujete stroj za izradu tjestenine. Iako klasično ručno valjanje i izrada tjestenine imaju svoj šarm, želite li pripremiti domaću tjesteninu za veće društvo, dobro dođe spravica koja stanjuje tijesto. Osim toga, pomoću nje ćete puno lakše pripremiti atraktivne kombinacije tijesta u više boja i stvoriti efektna jela od tjestenine koja impresioniraju.

image

Stroj za izradu tjestenine

Emmezeta

Microplane Master fini ribež

Cijena: 40,50 €
Gdje kupiti: web stranica Lonci i poklopci

Tko god posjeduje ribež Microplane, od njega se ne odvaja, neovisno o tome je li potrebno naribati koricu agruma u kolač, fini sir na tjesteninu ili neku treću namirnicu. Poklanjate li Microplane za blagdane, gurmanima koji su ujedno i esteti svidjet će se ova verzija s drvenom drškom od oraha. Ako vašim dragim osobama izgled nije toliko važan, pronaći ćete na istoj adresi i jeftinije varijante s drškama u različitim bojama, pa svakako proučite ponudu prije kupnje.

image

Microplane Master fini ribež

Lonci i poklopci

Riedel, čaše Riedel Malvazija Istriana

Cijena: 40 € (4 kom)
Gdje kupiti: Miva galerija vina

Slavni austrijski proizvođač čaša Riedel u svoj je program čaša koje su namijenjene određenoj sorti vinove loze uvrstio i čašu za istarsku malvaziju, dizajniranu u suradnji s profesionalcima iz vinskog svijeta. Pakiranje sadrži četiri strojno izrađene čaše perive u perilici posuđa, a njihov elegantan izgled razveselit će sve poznavatelje vina u vašem društvu.

image

Riedel čaše za istarsku malvaziju

Miva galerija vina

Gucci Osteria da Massimo Bottura, Panettone od 500 g

Cijena: 50 € + dostava 9 €
Gdje kupiti: web stranica Gucci Osteria

Na našem testiranju panettonea (više o tome čitajte u našem članku), upravo je panettone Gucci dobio najveće pohvale - iznimno sočan, bogat kandiranim voćem, taman dovoljno sladak i jako prozračan. Dolazi u atraktivnoj metalnoj kutiji i platnenoj vrećici koje funkcioniraju kao lijepo pakiranje, a sam je panettone odličan izbor za sve gurmane koji u toj slastici i inače rado uživaju.

image

Gucci Osteria panettone

Vedran Peteh/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:38