3 DOBRE IDEJE

Plan za vikend: Druženje uz jagode i pjenušac, ručak na Jarunu ili obilazak istarskih podruma

 Salty Business/
Imamo dobru ideju za sve one koji ostaju u gradu, ali i one koji maštaju o kakvom kratkom izletu...

Unatoč najavljenoj nepovoljnoj vremenskoj prognozi, uvijek volimo razmišljati pozitivno pa smo tako već napravili plan i pronašli tri događanja koja ovog vikenda želimo posjetiti. U nastavku potražite naše ideje za vikend izlet i obiteljski, s ekipom ili u dvoje se zaputite na neku od navedenih adresa ove subote i nedjelje. Uživanje je zagarantirano!

PJENUŠAC I JAGODE, MOŽE LI BOLJE?

Ovog vikenda, 28. i 29. svibnja, posjetite Plešivicu i uživajte u spoju pjenušaca i jagoda u sklopu festivala koji se održava u tamošnjim vinarijama. Posjetitelji mogu kušati pjenušce iz podruma Ivančić-Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember i brojnih drugih, a svi oni vrata svojih vinarija otvaraju od 10 sati ujutro i za goste ostaju otvoreni sve do ponoći.

Čaša pjenušca koštat će vas 20 kuna, a osim u tekućem osvježenju, uživati možete i u domaćim jagodama članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije "Jagodni prsten". Kako su najavili iz vinarija, za goste pripremaju i brojna iznenađenja, radionice i glazbeni program pa, ako još uvijek nemate plan za vikend, izlet na Plešivicu mogao bi biti itekako dobra ideja.

Sve informacije potražite ovdje.

image
Jastrebarsko Tourist Board Facebook/

FOOD TRUCK FESTIVAL NA JARUNU

Ovog četvrtka započeo je i jedan od najsimpatičnijih festivala u gradu – Food Truck festival. Na proljetnom izdanju festivala, koje će trajati sve do 12. lipnja, posjetitelji mogu uživati u zalogajima s nekoliko kućica. Tu je ekipa iz El Tora, koja priprema slasne burgere i druge specijalitete, ali i Nina Šarić iz Pri Suncu koja nudi najbolji sladoled u gradu, o kojem smo u nekoliko navrata već pisali.

Osim toga, Food Truck festival dobro je mjesto za osvježenje pa tako ovdje možete popiti i hladno pivo ili koktel, ali i odmoriti u ležaljkama ili raspričati s ekipom za jednim od stolova. Festival je smješten na livadi tik do Aquariusa.

Više detalja potražite ovdje.

image
Food Truck Festival/

KAKO VAM ZVUČI OBILAZAK ISTARSKIH VINARIJA?

Omiljeni istarski eno-event nakon Vinistre nastavlja s tradicijom i ove godine. Posljednje nedjelje u svibnju, 29.05., posjetiteljima će svoja vrata otvoriti 46 objekata, vrhunskih istarskih vinarija među kojima i četiri destilerije. Ovo, 22. izdanje Wine daya, Dana otvorenih vinskih podruma, održati od 10 do 19 sati na području cijele Istre. Svi željni putovanja vinskim cestama, degustacija najboljih vina i više su nego dobrodošli. Više informacija potražite ovdje.

image
Benvenuti Vina Facebook/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:00