VRIJEME JE

Pripremate se za blagdansko pečenje slastica? Ove tri hrvatske kuharice želite imati pri ruci

Opskrbite se na vrijeme, naručite ih i blagdansko pečenje slastica dočekajte spremni

Prije nego se u potpunosti prepustite ludilu pečenja blagdanskih slastica, do sada ste sigurno već naučili, vrijeme je za obnovu zaliha namirnica, ali i traženje inspiracije. Pa iako je internet prepun recepata i savjeta, nekako nam je uvijek najdraže bilješke o pojedinoj slastici držati u rukama, bilježnicu ili kuharicu u kojoj se nalaze staviti na kuhinjsku površinu i iz njih iščitavati redak po redak. Upravo zato, u nastavku donosimo kratku, ali slatku listu s tri domaće kuharice koje ovih blagdana želite imati pri ruci. Prepune su dobrih savjeta, recepata za slastice s kojima nema greške i mogu vam poslužiti kao itekako dobra inspiracija.

SASVIM MALA BOŽIĆNA KUHARICA

Kada je još prije tri godine izdala svoju "Sasvim malu božićnu kuharicu", Ana-Marija Bujić vjerojatno nije ni mogla slutiti koliko će ova mala zbirka recepata postati popularna. Ultimativni je šalabahter za blagdansko pečenje i sadrži recepte za slastice kao što su kiflice, kuglice od kokosa, speculaas keksi, torte, kolači i jestivi pokloni. Osim samih sebe, vjerujemo, ovom kuharicom razveselit ćete i druge, posebice one članove obitelji ili prijatelje koji vrijeme vole provoditi u kuhinji pripremajući slatko pa može biti itekako dobar božićni poklon. Kupiti je možete na stranicama Da da mi je nešto slatko i u odabranim knjižarama. Cijena je 20 eura. Više o kuharici pročitajte ovdje.

image
Ana-marija Bujić/
image
Ana-marija Bujić/

SLASTICE ZA SVAKI DAN

Svoju kuharicu posvećenu samo slasticama nedavno je predstavila i Matejka Buča. O svemu više možete pročitati ovdje, a mi ćemo samo dodati kako je ovo svakako najljepša Matejkina kuharica do sada te kako su recepti, savjeti i detaljne upute u potpunosti prilagođeni i totalnim početnicima, ali će se, jednom kada je prelistaju, u pripremi slastica poželjeti okušati i oni iskusniji. Iako u pitanju nije klasična kuharica s blagdanskim slasticama, vjerujemo kako će i ovdje, među brojnim tortama, keksima i kolačima, svatko pronaći nešto što će poželjeti staviti na svoj blagdanski stol. Cijena kuharice trenutno je 30 eura, može se kupiti u odabranim knjižarama i naručiti putem web shopa.

image
Matejka Buča/
image
Matejka Buča/Like Chocolate/

NEKLASIČNI BLAGDANI

Veliki smo fanovi kuhinje Ane Ugarković i njezina "Nešto slatko" uvijek nam je među prvima u ruci kada nam zatreba provjereno dobar recept za slastice koje će raspametiti ekipu. Niti ovo nije klasična kuharica s blagdanskim receptima, ali je svevremenska i dobro će vam doći u svako doba godine. U njoj možete pronaći recepte za kekse, biskvit i kremaste kolače i torte, a kupiti je možete u knjižarama Hoću knjigu, Profil i VBZ po cijeni 10 do 20 eura (a ponekad i na dobrom popustu). Do tada, ako vam je pri ruci koja šljiva, okušajte se u pripremu pite po Aninom receptu, zbilja je dobar.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:40