NAPUNI BATERIJE

Romantična večera ili bijeg od stvarnosti, dobre preporuke restorana s menijem do 200 kuna

Poslovni sastanak, romantična večera ili okupljanje s prijateljima, bez obzira na prigodu, ovaj je popis uvijek dobro imati pri ruci

Dugi radni dani, negativne vijesti kojima smo svakodnevno bombardirani i početak blagdanskog ludila ovih dana od nas naprosto traže odmor. Bez obzira kako zamišljate svoj savršeni predah i tko je vaše društvo, vjerujemo da nećete imati ništa protiv ako predah podrazumijeva neku dobru čašu vina i dva tri slijeda specijaliteta. Izdvojili smo nekoliko provjereno dobrih zagrebačkih adresa koja nude tri slijeda po pristupačnoj cijeni do 200 kuna. Tražite li mjesto za opuštenu večeru usred tjedna, romantični izlazak ili druženje s ekipom koju dugo niste vidjeli ova mjesta ne bi trebala razočarati

Francuski šik: Le Bistro Esplanade
Adresa: Ulica Antuna Mihanovića 1
Ponuda:
tri slijeda po izboru chefa, čaša vina ili čaj
Cijena: 185 kuna

Tražite li ugodno mjesto u centru grada, dnevni meni od tri slijeda po izboru chefa uz čašu vina te kavu ili čaj po želji u Le Bistrou zagrebačkog hotela Esplanade za 185 kuna po osobi mogao bi biti više nego dobra ideja. Nude rižota i tjestenine, mesna i riblja jela te sjajne deserte, a kad ste već ovdje, nemojte preskočiti niti neki od Le Bistro klasika kao što su zapečeni štrukli i bečki odrezak s kremastim pire krumpirom. Budući da smo probali većinu jela koji se trenutno nalaze na meniju, preporuka je da ne propustite tartar od usoljenog brancina, aioli od bosiljka, soka od rajčice i maslinovog ulja. Veliki smo ljubitelji tatarskog bifteka, a ovdje rade jedan od najboljih (ako ne i najbolji) u gradu. Služe ga s pommes fritesom i začinjenim maslacem.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

JESTE LI ZNALI?

Legendarni Le Bistro zagrebačkog hotela Esplanade otkako je otvoren, davne 1986. g. kao mali francuski restoran, odmah je zauzeo važno mjesto u svakodnevnom životu metropole. Bio je to prvi restoran u kojemu su gosti mogli doživjeti francuski šarm i kušati brojne gurmanske novitete i specijalitete francuske kuhinje. Le Bistro je bio prvi restoran sa staklenim krovom koji je ljeti i zimi gostima nudio osunčani ostakljeni vrt, dok je osoblje Le Bistroa prvo u gradu nosilo svilene odore. Osim toga, Le Bistro je bio prvo mjesto u kojemu su vino i šampanjac služeni na čaše. Zanimljivo je da je Le Bistro prvi posluživao čokoladice uz kavu, a svaka je dama prilikom dolaska u Bistro dobivala ružu. 1989. godine Le Bistro je prvi u Hrvatskoj obilježio Valentinovo što je s godinama pokrenulo cijelu industriju posvećenu ljubavi, a upravo tada gostima je prvi put u Hrvatskoj poslužen poznati talijanski desert tiramisu, koji je odmah postao pravi hit.

Romantična večera ili druženje s prijateljima: Balon
Adresa: Prisavlje ulica 2
Ponuda:
tri slijeda (mesni i riblji meni)
Cijena: 180 kuna

Dobra ideja za druženje s prijateljima ili romantičnu večeru mogao bi biti restoran Balon koji ima jedan od najljepših ambijenta u gradu. Svakog dana iza 17 sati možete uživati u predjelu, glavnom jelu i desertu po cijeni od 180 kuna. U Balonu na izbor nude mesni i riblji meni, a jela koja ovdje možete isprobati su rižoto s volovskim repom, teletina s pršutom i kaduljom, tuna tataki, sous vide hobotnica te panna cota i slastica od kestena. Želite li jelima dodati i odabrana vina, cijena menija bit će 265 kuna. Naš osobni favorit je rižoto s volovskim repom, prava hrana za utjehu koja grije poput srdačnog zagrljaja.

Svakako ih pratite na društvenim mrežama gdje objavljuju novosti i manifestacije u restoranu, pa tako utorkom održavaju - Corkage fee Tuesdays u suradnji s vinotekom Vivat. Utorkom tako možete donijeti bocu vina kupljenu u Vivatu i guštati u lijepim trenucima koji su zapravo posvuda oko nas samo ih treba znati prepoznati.

image
Balon Restoran/
image
Balon Restoran/

Opuštena večera nakon shoppinga: Market street food & drinks
Adresa: Gundulićeva ulica 13
Ponuda:
četiri slijeda
Cijena: 149 kuna

Za nešto opuštenije druženje s prijateljima ili obitelji dobar odabir mogao bi biti i bistro Market u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici. Osim pojedinačnih jela, u Marketu nude i degustacijski meni od četiri slijeda po cijeni od samo 149 kuna. Birati možete između mesne i bezmesne varijante, a favoriti s navedenih menija su krpice s patkom, gregada s bijelom ribom, njihove dnevne juhe i sezonski rižoto te kolač od maka. Mi smo redoviti gosti u zagrebačkom Marketu, a iscrpniji osvrt kako nam je bilo prilikom zadnje posjete pročitajte ovdje.

image
Biljana Blivajs/

Bijeg u Latinsku Ameriku: El Toro
Adresa: Ulica fra Filipa Grabovca 1

Iako ne nude već gotov meni od tri slijeda, u El Toru možete kombinirati predjelo, glavno jelo i desert te istovremeno ne prekoračiti limit od 200 kuna. Na službenim stranicama restorana zavirite u ponudu jela i cijene pa birajte između tacosa, nachosa i empanada za predjelo, mesnih i vege jela za glavno jelo te njihovih uvijek sjajnih deserata. Jedna od posljednjih posjeta koja je ovjekovječena u obliku članka bila je ovog ljeta pa detaljniji osvrt pronađite ovdje.

image
Privatna Arhiva/

Poslovni ručak: Restoran Matrix
Adresa: Slavonska avenija 1b

U nedavno otvoreni Matrix zaputiti se pak mogu oni koji traže mjesto za poslovni ručak, ali i oni koji se jednostavno žele opustiti uz dobru večeru. Mladi chef Marko Jantolek u kuhinji kombinira lokalne namirnice, a posebnu pažnju privukao nam je lokardom za predjelo, jelom u kojem spajaju Kumparička sir i ciklu za glavno jelo te osvježavajućim voćnim desertom. Osim pobrojanih jela, u Matrixu za 300 kuna možete uživati i u Experience meniju koji uključuje pet sljedova jela. Ovakva ponuda za ručak u blizini ureda pravi je blagoslov: jela su ukusna, lijepa, raznovrsna, nutritivno bogata i pristupačna, a Zagreb je još malo više metropola. Nedavno smo ih posjetili, a detaljniji osvrt pročitajte ovdje

image
Tomislav Čuveljak/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 22:49