TJEDNI MENI

Spremite brza krilca iz pećnice, salatu s prokulicama ili od tune i raskošne lazanje

 Lisegagne/Getty Images
U tjednu koji slijedi spremite ovih sedam jela kako biste u svoju prehranu ubacili gomilu povrća, nešto mesa, ribu i brojne žitarice

U potrazi za idejama što koji dan ovaj tjedan spremati za ručak, prokopajte malo po hladnjaku i smočnici i iskoristite sastojke koje uvijek vrijedi imati u kuhinji: lisnato tijesto, rižu, tunjevinu, kvinoju i razne oblike tjestenine. Sve što vam još treba ​jest svježe povrće, omiljeno meso i malo vremena da svaki dan imate ukusan ručak za prste polizati. U ponedjeljak tako ispecite pitu od povrća i lisnatog tijesta, a u utorak u pećnicu spremite pileća krilca. Za srijedu spremite fini gusti pileći paprikaš. U četvrtak i petak neka na vašem meniju budu prvo povrtna pa riblja salata, a u subotu i nedjelju, kada imate više vremena, spremite kremasti rižoto s bundevom i lazanje. Dobar tek!

PONEDJELJAK
Započnite tjedan jednostavnom, a ukusnom pitom u koju možete ubaciti ostatke povrća od vikenda. Lisnato tijesto na vrhu pite jamči da će gotovo svaki zalogaj biti primamljivo hrskav.

PITA S POVRĆEM I LISTOVIMA ZA SAVIJAČE

image

Alexeyborodin/Getty Images/istockphoto

UTORAK
Opskrbite se krilcima kod svog lokalnog mesara i poigrajte se različitim marinadama, začinima i umacima kako biste od ovog jednostavnog komada mesa dobili raznovrsna jela bez puno muke.

PILEĆA KRILCA IZ PEĆNICE

image

Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA
Sredinom tjedna počastite se zasitnim jelom na žlicu od otkoštene piletine, a za prilog možete poslužiti tjesteninu, rižu, trgance ili svoj omiljeni prilog.

GUSTI PILEĆI PAPRIKAŠ

image

Julia Nagy/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK
Kratko prokuhane prokulice bacite na malo ulja u tavicu kako bi postale još aromatičnije, a zatim s njima složite bogatu zimsku salatu.

SALATA OD PROKULICA I KVINOJE

image

Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

PETAK
Uz samo malu pomoć blendera, pripremite kremastu salatu od tune i tjestenine koja će ovaj petak barem nakratko zadovoljiti vašu želju za ribom.

KREMASTA TUNA SALATA

image

Chas53/Getty Images/istockphoto

SUBOTA
Idući put kada kupite muškatnu tikvu ili neku drugu bundevu, narežite je na kockice, začinite, ispecite u pećnici i potom ubacite u razne salate, tjestenine ili pak kremasti rižoto.

RIŽOTO S BUNDEVOM

image

Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA
Ne voli samo slavni mačak Garfield lazanje jer je ipak riječ o jelu koje je prava zvijezda na svakom stolu na kojem se nađe, a u ovu nedjelju neka to bude vaš obiteljski stol!

LAZANJE

image
Lisegagne/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:31