StoryEditor
DARIO JURIČAN

‘Kako mu je krenulo, mogao bi se taj stručnjak za vagine za 2 tjedna vratiti na posao na parking‘

Kume, čuvaj posao na parkingu za Škoru, poručio je Juričan na Facebooku
Dario Juričan na parkiralištu koje je donedavno bilo u suvlasništvu Miroslava Škore
 Dario Juričan

Redatelj Dario Juričan objavio je na svom Facebooku fotografiju na kojoj se slikao na parkiralištu pokraj zagrebačke bolnice Merkur, koje je donedavno bilo u suvlasništvu Miroslava Škore, čelnika Domovinskog pokreta.

Škoru je zbog nedavne izjave o pravu na pobačaj silovanih žena nazvao 'stručnjakom za vagine', a osvrnuo se i na činjenicu da je Škoro prodao udjel u tvrtki MB Kvadrat, koja inače vodi spomenuti parking.

'Kume, čuvaj posao na parkingu za Škoru! Kako je Škori krenulo, mogao bi se taj stručnjak za vagine za dva tjedna vratiti na posao na parking', napisao je Juričan uz fotografiju. 

- Ako žena zatrudni nakon silovanja, onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti, rekao je Škoro prilikom sučeljavanja s HDZ-ovim Gordanom Jandrokovićem, a ta je njegova izjava pokrenula lavinu reakcija pa su se mnoge poznate žene fotografirale s dignutim srednjim prstom upućenom njemu, kao poruka da se ne miješa u pravo na izbor žena. Među njima je i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, dok je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekla kako se radi o "sadističkom ponižavanju žena". Škoro je kasnije rekao da je ta njegova izjava izvađena iz konteksta. 

image
Dario Juričan na parkiralištu koje je donedavno bilo u suvlasništvu Miroslava Škore
Dario Juričan

Podsjetimo, Škoro je u ožujku potvrdio da je on suvlasnik tvrtke koja preko puta KB Merkur naplaćuje parking 15 kuna po satu, najviše u Zagrebu, i dodao da u toj visokoj cijeni nema ništa sporno, te da cijenu određuje tržište. 

'Ja sam suvlasnik, nisam direktor, ne pravdam se, ali sve cijene, pa tako i tu, određuje tržište. Prema tome, tamo nije cijeli dan vrijednost parkinga 15 kuna. To se zove tržište', rekao je tada Škoro. 

U svibnju je ipak objavljeno da je Škoro prodao udjele u tvrtki koja je vodila parking u Zagrebu, a to je učinio radi percepcije javnosti i sudjelovanja u parlamentarnim izborima. Kupio ga je njegov dosadašnji partner Branko Žibrat.

Jutarnji list nedavno je otkrio i da se Škorina supruga Kim Ann Škoro lani upisala u zemljišne knjige kao suvlasnica dviju parcela uz Čulinečku cestu, za koje Grad Zagreb tvrdi da su još od 2006. godine - njegove.

Grad Zagreb tvrdi da je na zemljištima koja su u suvlasništvu Škorine supruge došlo do "protupravne promjene vlasničkopravnih odnosa", zbog čega je pokrenut i sudski postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2020 21:32