SMRT DJEVOJČICE ZA ŽIGICAMA

Policija je tražila da se ukloni šator s ‘tijelom‘ prekrivenim plahtama sa zagrebačkog glavnog trga. No, povukli su se...

Šator za očevid

 Nera Simic/Cropix
‘Policija je tražila da uklonimo šator iz centra grada, no nakon što smo pokazali potrebne dozvole, povukli su zahtjev. I sljedećo tjedan ćemo imati sličnu promociju filma‘ rekla nam je Zinka Bardić

"Policija je tražila da uklonimo šator iz centra grada, no nakon što smo pokazali potrebne dozvole, povukli su zahtjev. I sljedećo tjedan ćemo imati sličnu promociju filma" rekla nam je Zinka Bardić. Riječ je, naime, o promociji filma Gorana Kulenovića, "Smrt djevojčice sa žigicama".

U srijedu ujutro, kako smo pisali, pažnju Zagrepčana privukao je otvoreni šator s natpisom "policija" u kojem se nalazio bolnički krevet prekriven plahtama ispod kojih se nazire tijelo. Mjesto zločina smješteno je na glavni gradski trg pored ulaza u Hotel Dubrovnik, a prilaskom bliže otkrili smo da se radi o promociji novog hrvatskog filma Smrt djevojčice sa žigicama.

Goran Kulenović redatelj filma "Smrt djevojčice sa žigicama" i glumci Borko Perić i Elma Juković su na početku Gajeve ulice ispred "policijskog šatora" s građanima i "otkrivali" ubojicu djevojčice sa žigicama.

Gala premijera filma održana je u utorak u kinu Cineplexx City Center One East, a od četvrtka 14. rujna moći će se pogledati u kinima i multipleksima. Film Smrt djevojčice sa žigicama temelji se na istoimenom romanu Zorana Ferića koji je u suradnji s redateljem pisao scenarij.

image
Nera Simic/Cropix
image

Šator za očevid

Nera Simic/Cropix

Uzbudljivi krimić o ubojstvu lokalne prostitutke sniman je na otoku Rabu te je izazvao veliku pažnju publike na festivalima u Puli, Sarajevu i Rabu. Napeta priča filma prati patologa Feru (Ozren Grabarić), svježe rastavljenog 40-godišnjaka čiji se dolazak na otok poklopi s brojnim čudnim stvarima od kojih je vrhunac ubojstvo "djevojčice sa žigicama" – rumunjske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom.

image

Goran Kulenović i glumac Borko Perić

Nera Simic/Cropix
image

Policijski šator za očevid

Nera Simic/Cropix

Patolog zatim uz policijskog inspektora Mungosa (Goran Navojec) biva uvučen u istragu zločina te i sam pokušava doći do odgovora tko je ubojica.

image

Smrt djevojčice sa žigicama

Veliki glumački ansambl predvodi Ozren Grabarić, a uz njega su u filmu i Jelena Lopatić, Goran Navojec, Borko Perić, Slavko Juraga, Luka Petrušić, Slavko Sobin, Nikša Butijer, Iva Babić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Sanja Milardović, Elma Juković, Admir Šehović, Silvio Mumelaš, Dušan Kovačević, Dominik Dolenec, Danijela Evđenić, Martin Stević i Darko Stazić te Voja Brajović u ulozi pjesnika Bobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:59