GLEDAJTE NA HTV-u

Priča o Snowdenu, kako je vidi Oliver Stone: Večeras film jednom od najpoznatijih zviždača

film Snowden
 HTV
Film su oblikovale informacije koje je Stone skupio u intervjuima s bivšim djelatnicima NSA-e, novinarima, odvjetnicima i Snowdenom

HTV 2 večeras, s početkom u 21 sat, prikazuje francusko-njemačko-američki film "Snowden" redatelja Olivera Stonea. Biografska je to dokumentaristička drama o jednom od najpoznatijih zviždača na svijetu, koji je otkrio protuzakonite nadzorne tehnike kojima se služi Agencija za nacionalnu sigurnost (NSA). Podsjetimo, Edward Snowden (igra ga Joseph Gordon-Levitt), tisuće je tajnih dokumenata podijelio novinarima The Guardiana i The Washington Posta te tako postao najpoznatiji svjetski zviždač i simbol borbe protiv nelegitimnog nadzora računala i hakerskih napada počinjenih od vlade....

Film Oscarom nagrađenog redatelja snimljen je prema književnim predlošcima "The Snowden Files", novinara The Guardiana Lukea Hardinga, i "Time of the Octopus", odvjetnika Anatolija Kučerene, koji je igrao vrlo veliku ulogu u pregovorima za Snowdenov azil u Moskvi. Kritika kaže kako se radi o politički nabijenom trileru koji otkriva nevjerojatnu neispričanu osobnu priču Edwarda Snowdena, koji je, nakon što je javnosti servirao šokantne informacije, postao jedan od najtraženijih ljudi na svijetu. Mišljenja oko njegova lika i djela podijeljena su: za neke je on junak, za neke izdajica.

Film su oblikovale informacije koje je Stone skupio u intervjuima s bivšim djelatnicima NSA-e, novinarima, odvjetnicima i samim Snowdenom, zbog kojeg je u više navrata putovao u Moskvu na razgovore. Oko 150 stranica scenarija (uz Stonea, za scenarij je zaslužan i Kieran Fitzgerald) snimljeno je u nepuna dva mjeseca, u Münchenu, Hong Kongu i na Havajima. U razgovoru za New York Times, Stone je uoči filmske premijere izjavio kako mu je snimanje ovog filma bilo užasno iskustvo u svakom pogledu, no istaknuo je i kako se nada da će ovo njegovo djelo mnoge gledatelje natjerati na razmišljanje.

Cool School Zima - besplatne online radionice za djecu

Centar za kulturu Trešnjevka tradicionalno održava program Cool School Zima na Trešnjevci, to jest besplatne radionice za djecu i mlade, od 4. do 14. siječnja 2021., s početkom u 11 sati. Svake godine dosad radionice su bile u Centru za kulturu Trešnjevka i povremeno u Društvenom domu Prečko, a ove godine polaznici radionica u ovim drugačijim vremenima radionice, odradit će online. Kroz ciklus od šest radionica polaznici mogu naučiti kako se reciklažom dolazi do kreativnosti.

Ove godine radionice krasi još jedna odlika: one su postale inkluzivne i prilagođene za djecu s invaliditetom. U kreiranju ovogodišnjih radionica CeKaTeu pridružili su se Udruga Zeleni klik! Zagreb i Udruga za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba. Sve informacije o radionicama možete dobiti na službenoj web stranici i Facebooku CK Trešnjevka.

Razmaženi 12-godišnjak naručuje ubojstvo Djeda Mraza

U filmu "Kako se riješiti Djeda Mraza" Chris Cringle, poznat i kao Djed Mraz, kako bi spasio svoj posao u propadanju, prisiljen je na partnerstvo s američkom vojskom. No, umjesto da poboljša, Cringle pogorša situaciju i uplete se u smrtonosnu bitku protiv opasnog atentatora kojeg je unajmio razmaženi 12-godišnjak nakon što je u čarapi dobio komad ugljena. ("Kako se riješiti Djeda Mraza", Pula, Kino Valli, Giardini 1, 21.10 h; ulaz 27 kn)

image
Goran Bogdan u filmu Otac ostvario je ulogu životu...
Press

Film "Otac" na platformi Kino Europa Online

Nagrađivani film "Otac" redatelja Srđana Golubovića, nakon niza međunarodnih festivala i kinodistribucije, od 1. siječnja bit će dostupan i online, na platformi Kino Europa Online. Radnja novog filma, jednog od najvažnijih suvremenih srpskih filmskih autora, temelji se na stvarnom događaju o nezaposlenom nadničaru, kojemu socijalna služba zbog siromaštva oduzme djecu.

"Ruined Photo" Ivana Tudeka u Galeriji Matice hrvatske

Izložba slijedi poetiku dviju posljednjih izložbi Ivana Tudeka - "Pohvala jednostavnosti'' (Lauba, 2017.) i "Moć zapažanja'' (Galerija SC, 2019.). Umjetnik pristupa mediju slike/fotografije/asemblaža kombinirajući riječ i sliku na konceptualan način postavangardnih tendencija nastalih 60-ih godina prošlog stoljeća, a uzore kadriranja pronalazi i u stripu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:29