'MJESTO TIŠINE'

SVI SU POLUDJELI ZA NOVIM HOROR FILMOM UZ KOJI JE NEMOGUĆE U KINU JESTI KOKICE 'Napetost je tolika da sam osjećao da je cijelo kino u opasnosti'

 pRint screen / Youtube
 

'Mjesto tišine', novi horor film o čudovištima osjetljivima na zvuk koja love ljude, natjerao je mnoge ljubitelje kina da odbace grickalice tijekom projekcije. Radnja filma vrti se oko obitelji koja nastoji preživjeti tako što živi što je tiše moguće.

Film je režirao glumac iz američke verzije serije 'U uredu' John Krasinski, koji uz svoju suprugu u stvarnom životu Emily Blunt, tumači glavnu ulogu i u ovom filmu. Scenarij ima vrlo malo dijaloga i mnogo dramatične (i tihe) napetosti.

Film se već nalazi pri vrhu ljestvica najgledanijih filmova, no nije baš dobar za prodaju kokica i ostalih grickalica. Pa čak ni za preglasno disanje tijekom projekcije. Društvene mreže preplavile su kritike onih koji ipak glasno žvaču tijekom filma:

'Upravo sam gledala 'Mjesto tišine' u društvu ljudi koji ne bi preživjeli mjesto tišine.'

'Ono kad tijekom filma 'Mjesto tišine' sjediš kraj nekog tko ima ogromnu vrećicu kokica.'

Drugi su komentirali kako su se namučili da tijekom projekcije filma pojedu kokice: 'Jesti kokice tijekom ovog filma je bilo jako iscrpljujuće'.

'Svaki put kad sam htio zagristi, osjećao sam se kako riskiram sigurnost svih u kinu.'

'Mjesto tišine': 95 posto strah, 5 posto čekanje glazbe da možeš pojesti kokicu.

Većina komentatora film je ipak ocijenila odličnim: 'Mislim da napokon mogu riskirati i disati nakon filma. Kino nikad nije bilo tako tiho. Jezivo briljantno.'

'Ne mogu dovoljno naglasiti kako je svaki dijelić audio zapisa važan. Za ambijent, dijalog, za strah... Odlično! Nevjerojatno je kako su tišinu učinili strašnom.'

Mnogi su hvalili i izbor glumaca, posebno gluhe 14-godišnje glumice Millicent Simmonds koja je već glumila u filmu Wonderstruck uz Julianne Moore: 'Svaki dan je dolazila na set i učila ostatak ekipe znakovni jezik. To je bilo doista posebno i donijelo je dodatnu dubinu filmu', rekao je Scott Beck, suautor filma.

Pogledajte isječak iz filma:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:13