JEDNAK BROJ BODOVA

HRT OBJAVIO PODATKE O TIJEKU GLASOVANJA I BROJU POZIVA GLEDATELJA NA DORI Pogledajte za koliko je glasova Kedžo pobijedio Miju Negovetić

Mia Negovetić, Damir Kedžo
 Matija Djanjesic / CROPIX
 

Hrvatska radiotelevizija je danas objavila egzaktne podatke o tijeku glasovanja i broju poziva na ovogodišnjoj Dori. Objavili su konačnu tablicu s rezultatima glasovanja, kao i konačni poredak ovogodišnjeg HRT-ova natjecanja za Izbor hrvatske pjesme i predstavnika na Pjesmi Eurovizije - Dora 2020., a na kojoj je u subotu, 29. ožujka u Opatiji pobijedio Damir Kedžo s pjesmom Ante Pecotića 'Divlji vjetre', i koja će Hrvatsku u svibnju predstavljati na Eurosongu u nizozemskom Rotterdamu.

Tijekom desetominutnog glasovanja putem telefonskih poziva i sms poruka pristiglo je ukupno 46 692 telefonskih i SMS glasova.

Damir Kedžo je za svoju pjesmu dobio 7985 poziva i 3870 SMS poruka. Ukupno je dobio 11.855 glasova, 15 bodova od žirija i 16 od TV glasovanja, što je ukupno 31 bod. Jednak broj bodova (31) dobila je i Mia Negovetić s pjesmom 'When it comes to you', s time da je ona dobila 16 bodova od žirija i 15 od publike. Mia je dobila 7954 poziva i 3641 SMS poruka, ukupno 11.595 glasova.

U tablici se vidi i konačan poredak i točan broj glasova i za sve ostale izvođače koji su nastupili na Dori.

screenshot tablica HRT

U pet HRT-ovih centara (u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Čakovcu/Varaždinu) se svaki ocjenjivački sud sastojao od tri člana: jednog člana HRT-a, jednog člana Hrvatskog društva skladatelja (HDS) i jednog člana Hrvatske glazbene unije (HGU).

Iz zagrebačkog TV centra javila se Maja Ciglenečki s glasovima stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu: Robert Urlić, glazbeni urednik Hrvatskog radija, Denis Dumančić, Hrvatsko društvo skladatelja i Lara Antić, Hrvatska glazbena unija. Glasove stručnog ocjenjivačkog suda HRT-ovog centra Split pročitala je Regina Zubanović, a pjesme su ocijenili Eduard Gracin, glazbeni urednik HR radio Split, Hari Rončević, HDS i Giuliano Đanić, HGU.

Robert Ferlin uključio se u izravni prijenos „Dore 2020.“ i pročitao glasove stručnog ocjenjivačkog suda HRT-ovog centra Rijeka u sastavu Albert Petrović, HR radio Rijeka, Ivan Pešut, HDS i Antonela Doko, HGU, dok je Tamara Peras pročitala na koji su način pjesme ocijenili Ivica Grudiček, novinar HRT centra Čakovec, Rajko Suhodolčan iz HDS-a i Zsa Zsa kao predstavnica HGU-a. Zvonimir Mandić, glazbeni urednik na HR radio Osijeku, koji je pročitao glasove HRT centra Osijek, bio je ujedno i član stručnog ocjenjivačkog suda zajedno s Marijem Vestićem (HDS) te Mijom Dimšić (HGU).

Svaki član ocjenjivačkog suda rangirao je pjesme od 1. do 16. mjesta (s tim da je na 1. mjesto stavljao, prema svom sudu, najbolju pjesmu, a na 16. najlošiju) temeljem odgledane generalne probe „Dore 2020.“ u petak, 28. veljače 2020.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 07:25