KLUPSKA ZIMA

PULA KONTRA NARODNJAKA Večeras počinje prvi od predviđenih 73 koncerta u 'rokerskom gradu'

Pula je odlučila ove zime pokrenuti niz punkerskih, rokerskih, jazz, blues i metal glazbenih programa kako bi se oduprli takozvanim lakim notama i narodnjacima. Riječ je o gradskom projektu Klupska zima/Pula Live koji će se pod pokroviteljstvom Grada Pule, a u organizaciji klubova Rock Caffe, Rock bar Mimoza, Rock klub Uljanik i Monteparadiso klub održati od 1. siječnja do 1. travnja. Predviđeno je da se održe 73 koncerta, a cilj je da se podupiru i podržavaju napori klubova i glazbenika da opstanu kvalitetne svirke uživo. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

„Pula je oduvijek rokerski grad s jakom alternativnom scenom i to je nešto što valja očuvati i razvijati i upravo je to intencija ovog vrijednog projekta. Hvala organizatorima što su prepoznali potrebu za ovakvom inicijativom i što su se od početka spremno uključili, a veliko im hvala i na svemu što su svih ovih godina činili za naš grad u promociji i afirmaciji Pule kao pravog, istinskog rokerskog grada“, kazao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Pročelnica za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber kazala je kako danas, nažalost, mnogi posustaju pred lošim trendovima, no klubovi okupljeni pod Klupskom zimom/Pula Live zajednički se odupiru lakim notama i nastavljaju s organizacijom kvalitetnih koncerata rock, metal, jazz i punk bendova, a njihov rad i djelovanje poprima multiplikativne učinke.

Predsjednica Hrvatske glazbene unije, HGU Pula, Nataša Petrić pohvalila je program kazavši kako je u današnje vrijeme lakih nota posebno važno stvoriti scenu u kojoj će glazbenici imati mogućnost pokazati što znaju i upravo je u tome, kaže i vrijednost ovog projekta.

Inicijativi se priključio najstariji rock bar u Puli, Mimoza, a Anita Pamić kazala je kako je tijekom 37 godina djelovanja Mimoza ugostila vrhunske glazbenika s nizom koncerata. „Svake srijede imamo jazz, a subota je predviđena za rock tako da svatko može pronaći nešto za sebe“, kazala je Pamić.

Prema riječima voditelja Mirka Mocka, Rock Caffe u kontinuitetu već 25 godina na svojoj pozornici ugošćuje mnoge domaće i inozemne glazbenike, a tu je i organizacija Gitarijade koja je mnogim mladim glazbenicima svojevrsna odskočna daska. Program je podupro i Rock Klub Uljanik koji neprekidno djeluje punih 57 godina. Program Klupske zime/Pula Live spremno su prihvatili i u Monteparadiso klubu te je Louis Abdelghani kazao kako kroz klub godišnje prođe preko sto bendova s autorskom glazbom, a već punih 27 godina organiziraju i jedan od najboljih punk festivala na ovim prostorima.

Koncerti koji se odupiru lakim notama počinju već večeras u Rock klubu Mimoza, a nastupa sastav višestruko nagrađivanih vrsnih jazz glazbenika kojeg čine bubnjar Dušan Kranjc, gitarist Boro Lukić, klavijaturist Leon Brenko, kontrabasist Nenad Mirt. Klupska zima/Pula Live nastavlja se već u petak 4. siječnja u Rock Caffeu gdje u 22 sata nastupaju uvijek dobro raspoloženi Muha, Veco & Co. U subotu 5. siječnja u Rock Caffeu koncert će održati Whiskey Train, a u Rock klubu Mimoza Sky Eye.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:50