StoryEditor
'AY CARMELA'

RUNDEKOV HIT NESLUŽBENA JE HIMNA PROSVJEDA U SRBIJI 'Da moju pjesmu koriste neki fašisti, sigurno bih reagirao. Ovako nemam ništa protiv'

 
Darko Rundek
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Glazbenik Darko Rundek izjavio je kako nema ništa protiv što se njegova pjesma "Ay Carmela" pjeva na prosvjedima "1 od 5 milijuna" koji se od 8. prosinca prošle godine održavaju u Beogradu protiv vlasti srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, ali kaže kako bi reagirao da je "kojim slučajem koriste neki fašisti".

Rundekova obrada revolucionarne pjesme iz vremena građanskog rata u Španjolskoj "Ay Carmela" postala je neslužbenom himnom prosvjeda, koji su se u međuvremenu proširili na pedesetak gradova diljem Srbije, a na pitanje lista Danas o tome jesu li organizatori od njega tražili dozvolu za emitiranje i smeta li mu ako nisu, Rundek kaže da mu ne smeta, već naprotiv.

- Nemam ništa protiv toga što se pušta i pjeva u borbi za plemenite ciljeve. Da je kojim slučajem koriste neki fašisti, onda bih sigurno reagirao - rekao je Rundek.

Glazbenik u Srbiji već desetljećima uživa veliku popularnost, a od 1. do 7. ožujka u beogradskom Domu omladine bit će održana manifestacija “Dani Darka Rundeka u Beogradu”.

Riječ je o nizu od pet koncerata na kojima će Rundek predstaviti svoj raznolik i bogat glazbeni opus iz razdoblja s grupom Haustor te aktualne projekte.

Svih pet koncerata bit će međusobno različiti po glazbenom repertoaru, postavama glazbenika, scenografiji i prostoru, a ulaznice za prvi i posljednji dan nastupa već su rasprodane.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 02:52